INFONET-468X60-BANNER

Radovi na toplovodu u Banatskoj gotovi u septembru

04.09.2017. | Beoinfo

Radovi na izgradnji toplovoda na uglu Ulica cara Dušana i Banatske vredni su 120 miliona dinara a biće završeni tokom tekućeg meseca i svako domaćinstvo će moći da se priključi na stabilniji i ekološki mnogo prihvatljiviji sistem grejanja.

Deonica je duga 1.250 metara, odnosno 2.500 metara novih cevi, što će stanovnicima Banatske omogućiti priključak na toplovod i drugačiji izbor od grejanja na ugalj, drva ili pelet.

- Radovi su počeli 1. avgusta i biće završeni tokom septembra. Takođe nam je važno da na toplovod priključimo i Zemunske kapije – projekat Građevinske direkcije Srbije sa preko 1.700 stambenih jedinica. To je odličan pokazatelj na koji način  velika investicija motiviše lokalnu samoupravu da bude još bolja i da poboljšava infrastrukturu u okolini - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali tokom obilaska radova.

On je dodao da se zbog toga bori za svaku investiciju i posebno pohvalio JKP Beogradske elektrane, koje su ove godine uradile 25 kilometara novog toplovoda i zamene postojećeg.

- Ukupno, u poslednje tri godine Elektrane su uradile 75 kilometara novih trasa i to je samo početak, jer od naredne godine očekujemo da ta brojka bude povećana na 70 kilometara godišnje. Na taj način želimo da nadoknadimo 10 godina pauze, koliko ništa nije rađeno tokom mandata prethodne vlasti. Svaki građanin Beograda mora da ima podjednako kvalitetnu infrastrukturu na raspolaganju - naglasio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, u prethodne tri godine rekonstruisano je 636 ulica, na kojima je postavljen novi ili popravljen stari asfalt. To je 325 kilometara, naveo je gradonačelnik, dok je JP Putevi Srbije uradilo još 110 kilometara puteva iz svoje nadležnosti na teritoriji grada Beograda.

Čistiji vazduh je izuzetno važan, dodao je Mali i rekao da ovo je poruka svima koji se možda dvoume da li da se priključe na toplovod.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;