INFONET-468X60-BANNER

Kad se gradi bitno je da se poštuju ugovori i rokovi

29.08.2017. | MGSI

- U infrastrukturi za mene ne postoje ni kineske, ni azerbejdžanske, grčke ili domaće firme. Postoje samo one koje poštuju ugovor i rokove i one koje to ne rade. Nemam nikakav problem da jasno kažem i pokažem koja firma ne radi dobro, kao što uvek volim da pohvalim one kompanije koje svoj posao rade kvalitetno - izjavila je za TV Happy potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović povodom vanrednih kontrola i oblaska svih gradilišta po Srbiji.

Ona je izjavila da je u prethodne dve godine izgrađeno 200 km puteva, što nije urađeno za prethodnih 30 godina. Mihajlovićeva je najavila i da će uskoro u saobraćaj biti pušteno još 30,5 kilometara novog auto-puta na Koridoru 10 od Pirota ka granici sa Bugarskom.

- Srbija je najkraća ruta između Istoka i Zapada, izgradnjom auto-puteva je samo u 2017. godini 12 miliona automobila više prošlo kroz našu zemlju u odnosu na pre tri godine. Uz Koridor 10 otvoreno je 55 fabrika u prethodne dve godine, što znači nove investicije i bolji standard za naše građane - istakla je Mihajlovićeva.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ona je dodala da je Kina jedan od najvećih partnera Srbije u infrastrukturi, sa kojom ćemo imati investicije vredne šest milijardi evra, pri čemu 47 odsto radova izvode srpske firme.

- Zajedno sa Kinom radimo na izgradnji Koridora 11 i modernizaciji pruge od Beograda do Budimpešte. Što je najvažnije, imamo razmenu znanja i pružamo priliku našim inženjerima da uče o izgradnji kapitalnih projekata. Imamo odličnu saradnju sa kineskim ambasadorom, koji je posvećen realizaciji svih projekata, ali to ne znači da ćemo da ćutimo ako postoji problem - izjavila je ona.

Govoreći o ugovoru o transportnoj zajednici koji je potpisan na Samitu lidera EU i Zapadnog Balkana, potpredsednica Vlade je istakla da je on važan za sve zemlje u regionu kako bismo se ujednačeno razvijali i uz pomoć Evropske unije obezbedili više investicija u infrastrukturi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;