INFONET-468X60-BANNER

Komunalno sređivanje Novog Sada

24.08.2017. | Z. Grumić | Novosti

Obimni radovi na obnovi toplovoda, zastarele vodovodne mreže i kolovoza u mnogim ulicama što u centru, što na periferiji i u prigradskim naseljima znatno otežavaju saobraćaj i druge aktivnosti, ali kada planirane rekonstrukcije budu završene građani će, zasigurno, imati kvalitetnije grejanje, snabdevanje vodom i druge komunalne pogodnosti.

Zbog višednevnih radova u nekoliko prometnih ulica, poput Jevrejske, Žarka Zrenjanina, Kosovske i Kornelija Stankovića, autobusi gradskog prevoznika saobraćaju izmenjenim trasama, pa se u novom režimu vožnje teško snalaze i oni najredovniji putnici. Nije lako ni vozačima automobila, ni pešacima, pogotovu starijima, koji preko gradilišta treba da stignu do prodavnice, pijace ili ambulante.

Nadležni pozivaju Novosađane da budu strpljivi i ističu da su svi radovi neophodni i da će se brzo videti njihov pozitivan efekat.

- Molim sugrađane da imaju razumevanja, jer se grad mora uređivati radi budućeg razvoja i boljeg funkcionisanja komunalnog sistema - poručio je član Gradskog veća Vladimir Stojković prilikom jučerašnjeg obilaska neimara u Sajlovu.

Novi Sad (preuzeto sa www.pixabay.com)

Stojković je podsetio da je prošle zime bilo veoma dobro snabdevanje toplotnom energijom, a ovog leta nije bilo primedaba na snabdevanje vodom, zahvaljujući lane obavljenim rekonstrukcijama.

- Novi Sad raste i razvija se i zbog toga se svake godine izdvajaju znatna sredstva za izgradnju i obnovu infrastrukture - istakao je Stojković i naglasio da je Novi Sad i ovog leta veliko gradilište.

To potvrđuju veliki i višenedeljni radovi na rekonstrukciji toplovoda u delu Bulevara oslobođenja, u ulicama Žarka Zrenjanina, Zlatne grede, Kosovskoj, Kornelija Stankovića, Marodićevoj, Novosadskog sajma, kao i obnove kolovoza na području univerzitetskog kampusa, u Ulici Čajkovskog u Petrovaradinu, i na drugim lokacijama. Najveći deo tih radova biće završen do kraja ovog meseca ili sredine septembra.

Da se u tom pogledu vodi računa o ravnomernom razvoju svih delova grada, potvrđuju i mnogobrojne rekonstrukcije ulica u prigradskim naseljima. Radnici JKP Put su ovih dana završili nekoliko započetih poslova na presvlačenju kolovoza novim asfaltom na Fruškogorskom putu na Popovici, u Ulici Žikice Jovanovića Španca i na Adicama, kao i u Ulici Jove Vučerića u Sajlovu.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije je potvrđeno da će uskoro početi temeljna rekonstrukcija kolovoza na delu Partizanske ulice, koja je po kategorizaciji državni put prvog B reda i predstavlja jedan od najfrekventnijih delova primarne saobraćajne mreže na teritoriji grada.

Temeljnu rekonstrukciju leve kolovozne trake u Partizanskoj ulici uskoro će početi Put-Invest iz Sremske Kamenice.

- Rok za izvođenje radova je 110 kalendarskih dana, a ugovorena vrednost je 69,9 miliona dinara. Radovi se finansiraju zajedničkim sredstvima Grada Novog Sada i AP Vojvodine - navode u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;