INFONET-468X60-BANNER

Otvorena deonica „Ipsilon kraka“

23.08.2017. | Beta

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pustila je juče (22.08.2017) u saobraćaj deonicu „Ipsilon kraka“ kod Subotice, od somborskog do bačkotopolskog puta. Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Mihajlović je izjavila da je cilj Vlade Srbije završetak celog „Ipsilon kraka“ u 2019. godini.

- Završili smo 6,5 kilometara puta za 10 meseci, za razliku od naših prethodnika koji su na ovoj deonici radili više od 20 godina i nisu je završili. Cilj Vlade je da u 2019. godini imamo izgrađen ceo „Ipsilon krak“, odnosno obilaznicu oko Subotice koja će povezati granične prelaze Horgoš i Kelebiju i doprineti da hiljade kamiona koji dnevno prolaze kroz samu Suboticu bude preusmereno na novu saobraćajnicu - izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će završetkom „Ipsilon kraka“ direktno biti povezana industrijska zona u Subotici sa Koridorom 10.

- Ne možemo govoriti o razvoju Subotice, Vojvodine i Srbije ukoliko nemamo izgrađenu infrastrukturu i na tome će Ministarstvo koje vodim raditi u narednoj godini, da povežemo celu Srbiju auto-putevima, regionalnim putevima i obnovljenim lokalnim saobraćajnicama - zaključila je Mihajlovićeva.

Predsednik AP Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je izgradnja „Ipsilon kraka“ tridesetogodišnji san Subotičana.

- Kroz Suboticu godišnje prolazi više od 350.000 kamiona i ovaj projekat je od životnog značaja za Suboticu, kako sa privrednog aspekta, tako i iz ugla izgradnje grada u kom se može bolje živeti - rekao je Pastor.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban zahvalio je Vladi Srbije i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture što su prepoznali saobraćajni, infrastrukturni i ekonomski značaj izgradnje obilaznice oko Subotice, istakavši da će „Ipsilon krak“ izmestiti teški teretni saobraćaj iz centra grada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;