INFONET-468X60-BANNER

Blizu završetak Koridora 10

31.07.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je u petak uveče (31.07.2017) zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, radove na izgradnji obilaznice Dimitrovgrad na istočnom kraku Koridora 10. Mihajlovićeva je, zajedno sa predsednikom Vučićem, kontrolisala radove na kosini „Gradinje”, na obilaznici Dimitrovgrad, koja je dugačka ukupno 8,67 km.

Nakon obilaska konstatovano je da će južni i istočni krak Koridora 10 biti završeni pre sledeće sezone.

Predsednik Srbije istakao je da se Koridor 10 čeka decenijama i da ne bi bio završen ni sada „da nije bilo upornosti svih nas, i Ministarstva, i potpredsednice Mihajlović i direktora Koridora Babića”. Rekao da će gotovo ceo istočni krak biti završen ove godine, uz izuzetak dela od oko 12 kilometara kod tunela Bancarevo.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, deo auto-puta od Pirota do Dimitrovgrada na kojem su radovi već završeni izgleda „kao u Švajcarskoj, i bolje nego u Švajcarskoj”. - Ko bude ulazio iz Bugarske u Srbiju videće da ulazi u uređenu zemlju, a cilj nam je da do kraja sledeće godine obnovimo i 27 kilometara auto-puta kod Batrovaca, na granici sa Hrvatskom - rekao je Vučić, čestitavši radnicima na dobro obavljenom poslu i pohvalivši domaće firme koje su radile kao podizvođači na istočnom kraku.

Na kosini „Gradinje” trenutno se izvode radovi na iskopu materijala miniranjem, angažovani su 51 radnik i 41 građevinska mašina i kamion, a radovi se izvode i vikendom. Na celoj deonici angažovano je 109 radnika i 112 građevinskih mašina i kamiona.

Na deonici obilaznica Dimitrovgrad trenutno se izvode radovi na izgradnji završnog habajućeg sloja kolovozne konstrukcije. Građevinski radovi u tunelima završeni su i u toku su radovi na opremanju tunela elektromašinskim instalacijama. Na deonici se nalazi i sedam mostova, od kojih je najduži četvrti most, između dva tunela, dužine 491 metar.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;