INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela priprema terena za gradnju dve velike fabrike u Nišu, čekaju se građevinske dozvole

26.07.2017. | eKapija

Kompanija Zumtobel koja proizvodi LED rasvetu dobila je dozvolu za pripremu terena za izgradnju fabrike, a građevinsku dozvolu trebalo bi da dobije do kraja meseca. Kako kaže niški većnik Mihajlo Zdravković, istog dana po njenom dobijanju mogla bi da krene i izgradnja fabrike, prenose Južne vesti.

- Dobili su dozvolu za pripremne radove i oni tamo ravnaju teren i rade sve što je u skladu sa tom dozvolom. Očekujemo da do kraja meseca bude izdata i građevinska dozvola. Odmah po dobijanju dozvole mogu da krenu radovi na izgradnji fabrike - objašnjava Zdravković.

On je demantovao pisanje medija da će austrijski Zumtobel u Nišu zaposliti 150 radnika uz subvencije veće od 50.000 evra po radnom mestu i naglasio da je već usvojenim Memorandumom o razumevanju sa investitorom predviđeno zapošljavanje oko 1.100 radnika, dok se planirane subvencije i dalje ne znaju.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Rok će biti definisan ugovorom o podsticajima i tada će se više znati. Znamo da će okvirna investicija biti oko 30 miliona evra sa njihove strane - rekao je Zdravković.

I proizvođač autodelova IMI sa Filipina trebalo bi da do kraja jula dobije građevinsku dozvolu i počne izradnju pogona na pet hektara zemljišta na lokaciji Lozni kalem kod Niške banje, prenosi agencija Beta.

- Na Loznom kalemu je pošle godine izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža. Narednih meseci uz pomoć države grad će tamo izgraditi saobraćajnice. Gradnja će koštati 160 miliona dinara - naglasio je Mihajlo Zdravković za Betu.

Prema ranijim najavama, IMI bi u narednih deset godina trebalo da uposli 1.250 radnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;