INFONET-468X60-BANNER

Završena rekonstrukcija pruge Resnik-Vreoci

17.07.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas (17.07.2017) obeležavanju uspostavljanja saobraćaja na rekonstruisanom delu pruge Beograd-Bar, od Resnika do Vreoca, i poručila da je modernizacija cele barske pruge jedan od strateških ciljeva Vlade.

- Danas je važan dan jer je posle 40 godine moderizovan jedan deo barske pruge. Ovaj posao je urađen u roku i kvalitetu kao što uvek radimo sa Ruskim železnicama, a kroz projekte se najbolje vidi kakva je saradnja dve države - rekla je potpredsednica Vlade na svečanosti na Glavnoj železničkoj stanici, kojoj su prisustvovali i ambasadori Rusije i Crne Gore, Aleksandar Čepurin i Branislav Mićunović.

Ona je dodala da očekuje da rekonstrukcija cele pruge Resnik-Valjevo bude završena u roku, u novembru, čime će putovanje ovom deonicom biti skraćeno na sat i 15 minuta.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Jedan od strateških ciljeva je da barsku prugu vratimo na projektovane brzine, a procena je da je za rekonstrukciju preostalih deonica vrednost investicije oko 220 miliona evra. Na tome ćemo raditi u narednom periodu, o tome se već vode određeni razgovori, a od jeseni očekujem i konkretnije informacije o tome - rekla je Mihajlovićeva. Ona je dodala da je barska pruga značajna zbog povećanja transporta putnika i robe Koridorom 11, kao i da je reč o saobraćajnici važnoj za čitav region.  

Mihajlovićeva je podsetila da ukupna ulaganja u železnicu iznose oko četiri milijarde evra, računajući i projekat Beograd-Budimpešta.

Obnovom pruge od Resnika do Vreoca, u dužini od 35 kilometara, završena je prva faza rekonstrukcije pruge Resnik-Valjevo, dužine 77,6 kilometara, projekta vrednog 80 miliona dolara, koji se realizuje iz kredita Ruske Federacije za modernizaciju srpske železnice. Završetak rekonstrukcije kompletne deonice Resnik-Valjevo planiran je za polovinu novembra 2017.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;