INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Opštine Zvezdara i Grocka najavile izgradnju nove saobraćajnice

04.07.2017. | J.Dinčić | Novosti

Opštine Zvezdara i Grocka najavile su izgradnju nove saobraćajnice koja će spojiti naselja Mali Mokri Lug i Kaluđericu, od Ulice Narodnog fronta do Ulice Željka Milivojevića. U planu je da se ova saobraćajnica osposobi za kretanje autobusa koji će ići do tržnog centra „Ikea".

Nadležni planiraju da trasu, koja je trenutno neprohodna, probiju i očiste od korova, a zatim naspu kamenjem kako bi je pripremili za asfaltiranje. Ovaj put će u bliskoj budućnosti, kako je najavljeno, biti jedna od najvažnijih saobraćajnica između ovih opština. Linija gradskog prevoza, koja će spajati ova naselja, kretaće se na relaciji Kaluđerica - Mali Mokri Lug, da bi se naknadno izvršilo povezivanje do tržnog centra „Ikea". Početak radova planiran je za septembar, a završetak se očekuje do kraja istog meseca.

Novi ivičnjaci biće postavljeni u Beogradskoj ulici, koja je granica ovih opština, ali i ključna tačka spajanja ovih puteva. Istovremeno planira se asfaltiranje Avalske ulice i uređenje podvožnjaka koji je spaja sa Velikim Mokrim Lugom. U planu je i da se uredi i asfalt u Ulici Franje Kluza, na dužini od oko 400 metara.

Deo naselja Klenak nalazi se u ataru opštine Grocka, a deo pripada Zvezdari, pa je neophodno da se zajedničkim snagama dveju opština doprinese uređenju i rekonstrukciji ulica u ovom delu grada.

Predstavnici opština će u narednom periodu potpisati Protokol o zajedničkoj poslovno-tehničkoj saradnji kako bi se utvrdile i precizirale nadležnosti radi bržeg i efikasnijeg ostvarivanja nameravanih projekata i ciljeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;