INFONET-468X60-BANNER

Posle 30 godina obnova mreže za daljinsko grejanje u Obrenovcu

27.06.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas (27.06.2017) radove na sanaciji i rekonstrukciji primarne i sekundarne mreže sistema daljinskog grejanja u Obrenovcu. U okviru ove sveobuhvatne rekonstrukcije radiće se na osam lokacija u toj opštini. Pojedine deonice toplovodne mreže nisu rekonstruisane poslednjih 30 godina, a ukupna vrednost ove investicije je oko milion evra.

Mali je istakao da je impresioniran brzinom izvođenja radova, koji su započeti prošle nedelje.

- U roku od dva meseca trebalo bi da bude završeno osam kilometara nove trase i postavljeno 16 kilometara novih cevi. Ovo je pravi primer odgovornog ponašanja prema građanima, jer na ovaj način pokušavamo da predupredimo eventualne probleme koji mogu nastati zbog starih cevi. Svi mogu da vide kako izgledaju stare cevi i na ovaj način vršimo prevenciju zimskih havarija - rekao je Mali čestitajući predsedniku opštine i njegovom timu.

On je dodao da su odlično uradili plan, na vreme dobili sve potrebne dozvole kako bi do kraja leta radovi bili završeni i pripreme za grejnu sezonu obavljene na vreme.

- Na ovaj način se borimo za bolji kvalitet života svih građana Beograda, bilo da su u pitanju stanovnici Vračara ili Lazarevca. Svaki novi metar mreže za daljinsko grejanje u Obrenovcu ili svaki novi metar vodovodne i kanalizacione mreže veoma je važan i od te politike nećemo odustati. Građani Obrenovca, Surčina, Grocke i ostalih rubnih opština mogu da potvrde da se na njihovim opštinama nikada više nije radilo nego sada. To je slika Beograda koju želimo da pošaljemo - rekao je gradonačelnik.

- Za zamenu ovih dotrajalih cevi izdvojeno je 100 miliona dinara, a sigurno  je da taj posao čeka da dođe na red već nekoliko decenija. Ovakvi poslovi se ne mogu kapitalizovati u političkom smislu, ali ćemo nastaviti da radimo na poboljšanju kompletne infrastrukture u Obrenovcu - rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Direktor Toplovoda Obrenovac Boris Ivković pojasnio je da su dinamika izvođenja radova, broj gradilišta, rokovi i izdvojena sredstva na ovom projektu rekordni.

- Radovi su veoma delikatni, a sve do septembra, do kada je rok za završetak, imaćemo najmanje pet otvorenih gradilišta. Dobar sistem daljinskog grejanja počiva na kvalitetnim cevima i na ovaj način ćemo sugrađanima obezbediti kvalitetnije i bezbednije grejanje tokom zime - rekao je Ivković.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;