INFONET-468X60-BANNER

„Bezistan“ tek iduće godine

27.06.2017. | M.Stanojković | Novosti

Idejno rešenje za rekonstrukciju prolaza kod Doma sindikata radiće Andzor Engineering iz Novog Sada. Skulptura „Devojka sa školjkom" nije obuhvaćena ovim projektom.

Nakon prošlogodišnje neuspešne javne nabavke i ponovljenog tendera, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju napokon je izabrala firmu koja će raditi idejno rešenje za rekonstrukciju „Bezistana“. Posao je dobila projektantska kuća Andzor Engineering iz Novog Sada, jedina koja se javila na konkurs. Rok za završetak projekta je u novembru, a početak radova na rekonstrukciji se očekuje tek naredne godine.

Iako je, prema prvobitnom planu za ovu godinu, Direkcija predvidela da radovi na rekonstrukciji prolaza koji spaja Trg Nikole Pašića i Terazije počnu u julu, a da preuređenje bude završeno do kraja godine, obnova će, ipak, sačekati 2018. godinu. Trenutno se radi idejno rešenje za prolaz kod Doma sindikata, nakon čega će se pristupiti pribavljanju potrebne dokumentacije i odabiru izvođača radova.

- Izabrani projektanti firme Andzor su uvedeni u posao 1. juna i imaju rok do novembra ove godine da završe idejni projekat - kažu iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju. - Radovi će početi kada se izradi neophodna tehnička dokumentacija, pribave sve saglasnosti uz tehničku dokumentaciju i sprovede postupak izbora izvođača radova. Nešto od toga će možda biti gotovo do kraja godine, ali će radovi početi tek naredne.

Kako je ranije najavljeno, ovi projekti će morati da budu usklađeni sa idejnim rešenjem dobijenim 2015. godine na konkursu za uređenje tri centralna gradska trga. Fontana sa skulpturom „Devojka sa školjkom", koja je rekonstruisana 2011. godine, neće biti obuhvaćena ovim projektom.

Projektom je planiran pešački prolaz „Bezistan“, uključujući i Čavketov prolaz, površine 13.000 kvadrata. Radovima će biti obuhvaćena obnova pešačkog prolaza, tako što će se ukloniti prepreke, ogradice, žardinjere i kiosci. Prostor će biti popločan kamenom i opremljen rasvetom, urbanim mobilijarom i zelenilom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;