INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sve spremno za početak radova na „kosturima" u dvorištu KCV-a

22.06.2017. | Gorica Nikolin | 021.rs

Sva dokumentacija za izgradnju lamela B i C Kliničkog centra Vojvodine spremna je i čeka 12. jul. Kako za 021 kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, tog dana će Ministarstvo finansija i Evropska investiciona banka potpisati ugovor o prenosu novca za ovaj projekat, te slede javne nabavke.

- Taj ugovor bi podrazumevao da u septembru imamo postupak javne nabavke, kojim bi se u roku od 60 dana odabrao izvođač radova. Radi se o 35.000 kvadratnih metara prostora, sa oko 400 kreveta i 16 operacionih sala, dijagničkim blokom sa punom opremom i kadrom. Bez tri godine teško da može da bude završen ceo projekat. Kada se deo bolničkog kruga iseli u B i C lamelu, deo postojećih zgrada će ostati u funkciji, a trenutno još uvek razmišljamo koja će njihova namena biti - da li ćemo ih prenameniti u neki tip sekundarne bolnice, koja Novom Sadu nedostaje, ili ćemo ići u neki drugi koncept - naveo je Gojković.

Kako je dodao, za Novosađane je najbitnije da je završena prva faza rekonstrukcije Klinike za ginekologiju, a sledi druga faza i rekonstrukcija Zavoda za perinatologiju. Završen je i prvi deo projekta obnove Klinike za neurologiju i psihijatriju, kojom se decenijama, tvrdi Gojković, niko nije bavio.

"Trenutno se radi projektna dokumentacije za drugi deo, a krećemo i sa postupkom javne nabavke za rekonstrukciju i adaptaciju Klinike za infektivne bolesti. Pripremljeni su i projekti za rekonstrukciju Klinike za ortopediju, a uskoro kreće projekat obnove Klinike za interne bolesti, tako da uporedo s izgradnjom novih kapaciteta radimo i na obnovi starih", poručuje sekretar.

Podsetimo, Klinički centar Vojvodine planiran je još pre 30 godina kao ustanova sa tri odvojene lamele - A, B i C. Samo je lamela A završena u potpunosti, sa mostom koji povezuje lamele i ulazom, dok kosturi lamela B i C stoje i danas. Za njihovu izgradnju je Srbija dobila novac od Evropske banke za obnovu i razvoj još 2006. godine i to u iznosu od 35 miliona evra, ali ništa nije urađeno.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;