INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završen bulevar koji spaja Most na Adi i Tošin bunar

21.06.2017. | Tanjug

Radovi na izgradnji saobraćajnice LOT 1, odnosno bulevaru koji spaja Most na Adi i Tošin bunar završeni su danas (21.06.2017) izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i najavio da će ta deonica biti puštena u saobraćaj 26. juna.

- Danas smo bili u prilici da prvi put prođemo kompletnom deonicom koja se sastoji od 1,5 kilometara puta i 500 metara mostovske konstrukcije - naveo je Vesić Tanjugu koji je imao ekskluzivnu priliku da saobraćajnicu snimi u pokretu.

Kako je rekao, to je najmoderniji i najnoviji bulevar koji postoji u Beogradu, a urađen je tako da spaja Most na Adi i Tošin bunar.

- Na početku i na kraju mosta postavljene dve izlazno-uzlazne rampe, a imamo i tri raskrsnice koje se nalaze na Tošinom bunaru, Bulevaru AVNOJ-a i Bulevaru Crvene armije - rekao je Vesić.

On je naglasio da je posao, sa današnjim danom, završen u roku, a prema ugovoru koji španska kompanija Rubau ima sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda imaju još pet dana da završe posao.

- To podrazumeva iscrtavanje linija, koje se već rade, puštanje javne rasvete i postavljanje semafora koji se takođe već postavljaju tako da će kompletan posao biti završen u roku i 26. juna ovaj bulevar će biti pušten u saobraćaj - naglasio je Vesić.

On je naveo da je osnovna prednost tog bulevara što će se od Tošinog bunara do Požeške ulice stizati za deset minuta.

- Na ovaj način rešili smo jedan od najvećih problema Mosta na Adi, a to je bio silazak na novobeogradsku stranu koji je bio privremen i nije bio bezbedan - rekao je Vesić i zahvalio Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i kompaniji Rubau koji su uradili „sjajan” posao.

- Ovo je još jedan infrastrukturni projekat u Beogradu koji radimo i još jedan projekat koji menja grad i olakšava ljudima život - ocenio je Vesić.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda Branislav Popović je rekao da u Beogradu trenutno ima 69 aktivnih gradilišta.

- Čitav smisao naše aktivnosti je da u sred građevinske sezone najzad imamo završetak radova kad im je i vreme. Najzad smo uspostavili radni ciklus koji omogućava da se sve radi na vreme i u građevinskoj sezoni - rekao je Popović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;