INFONET-468X60-BANNER

I dalje nepoznata trasa puta Sarajevo-Beograd

20.06.2017. | Tanjug

Na sastanku ministra komunikacija i saobarćaja BiH sa resornim ministrima iz Republike Srpske i Federacije BiH, koji je održan juče (19.06.2017) u Sarajevu, ponovo nije postignut dogovor o trasi kojom bi trebalo da se gradi brzi put Sarajevo – Beograd.

Ministri su obavestiti novinare nakon sastanka da je dogovoreno da se zatraži da idućem sastanku, koji će biti održan do 20. jula, prisustvuju i predsedavajući Veća ministara Bosne i Hercegovine, kao i entitetski premijeri, prenela je agencija Fena.

Budući da nije poznato s koliko novca i na koji način će Turska finansirati ovaj projekt, zvaničnim dopisom će biti zatražena informacija o planiranom iznosu, kao i o detaljima da li će to biti kreditni novac ili neka druga varijanta, rekao je ministar saobraćaja i komunikacija BiH Ismir Jusko novinarima.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH, Denis Lasić, kazao je da su na sastanku predočene dve varijante buduće trase, prihvatljive za Federaciju: jedna koja od Sarajeva vodi ka Beogradu preko Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine, a druga od Sarajeva preko Višegrada, ali da ta eventualna trasa ne zaobiđe područje Goražda.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić, rekao je da najaktuelnija priča vezana za putno povezivanje Sarajeva s Beogradom podrazumeva trasu od Sarajeva do Vardišta kao krajnje tačke.

- Imamo dve varijante - kroz Republiku Srpsku preko Istočnog Sarajeva, Pala, Rogatice, Sokoca, Višegrada do Vardišta, a drugu preko Mesića i Goražda - naveo je Trninić.

Insistiranje da budućem sastanku prisustvuju i entitetski premijeri, Trninić je objasnio rečima da su entiteti vlasnici infrastrukture, pa je konačna odluka na njima budući da će oni vraćati kredite ako u turskom finansiranju projekta bude reč o kreditnom novcu, dodaje novinska agencija Fena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;