INFONET-468X60-BANNER

Beograđani dobili još jednu pešačku oazu u centru grada

01.06.2017. | Blic

Građevinski radovi na uređenju Obilićevog venca danas (01.06.2017) su praktično završeni, preostalo je još samo da se dorade pojedini detalji poput ozelenjavanja ove nove gradske pešačke oaze, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

- Ukupna vrednost posla je 216 miliona dinara, a sve će biti potpuno gotovo polovinom jula - dodao je Vesić.

Do sada su izvedeni radovi u ulicama Obilićev i Topličin venac, Delijska i delu Carice Milice, a uređeno je preko pola hektara površina na ovom potezu.

Slika 1. Obilićev venac (foto: Grad Beograd, preuzeto sa www.blic.rs)

- Projektom je predviđeno da ulice budu pešačke, kao deo Beogradske centralne pešačke zone - objasnio je gradski menadžer.

Osim parternog uređenja, izvedeni su radovi na postavljanju nove vodovodne mreže, sistemu za odvođenje kišnih voda, sistemu za zalivanje zelenila, javnog osvetljenja i ozelenjavanju.

Prostor je najvećim delom popločan, a uz objekte i na mestima opterećenja postavljene su sitne kocke. Ograde drveća i korpe za otpatke oblikovani su kao i u Knez Mihailovoj ulici. Postavljen je 41 kandelaber, zelene površine čine oko 1.500 m², a 48 sadnica drveća biće postavljeno prema pravilima sadnje za ovu vrstu biljaka, tokom jeseni.

Slika 2. Obilićev venac (foto: Grad Beograd, preuzeto sa www.blic.rs)

Krajem aprila počeli su i radovi na daljem uređenju centralne zone, u ulicama Cara Lazara, Kralja Petra, Nikole Spasića i Gračaničkoj. Radovi su podeljeni u dve faze. Prva je u ulicama Cara Lazara, Nikole Spasića i Kralja Petra, a druga faza u Gračaničkoj ulici.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;