INFONET-468X60-BANNER

Nova Pazova izlazi na auto-put posle 40 godina

26.05.2017. | RTV

- Petlja na auto-putu Beograd - Novi Sad, kod kompanije Delhaize, biće gotova do leta - izjavio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović prilikom obilaska građevinskih radova na ovoj saobraćajnici.

Poseban značaj ove petlje je u tome što će nakon 40 godina omogućiti direktan pristup naselja Nova Pazova auto-putu. Korist od petlje će imati i stanovnici Novih Banovaca čije su ulice u poslednje vreme opterećene kamionima koji prevoze robu do velikih logističkih centara otvorenih u industrijskoj zoni na ovom mestu u poslednjih nekoliko godina.

Radinović je izjavio da je ova saobraćajnica bila samo san i ove i svih prethodnih lokalnih vlasti u poslednjih nekoliko decenija.

- Komplikovana eksproprijacija zemljišta na kojoj se petlja nalazi, izmeštanje glavnih tokova gasovoda i obezbeđivanje dokumentacije je veliki posao koji je moj tim uspešno realizovao i mi ćemo ovu petlju pustiti u saobraćaj već 1. jula - izjavio je Radinović.

Velika vrednost petlje je i u tome što će ona biti deo velikog koridora koji pored auto-puta kroz celu industrijsku zonu povezuje sadašnje i buduće velike privredne objekte od Delhaize-a, Lidla pa do kompleksa logističkih centara kompanije Ajmaks na petlji kod Novih Banovaca. Takođe, petlja će biti čvorište i budućeg koridora koji kroz atare sela Vojka i Krnješevci povezuje zone dva velika auto-puta.

Projekat realizuju zajednički Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i opština Stara Pazova koja je iz sopstvenog budžeta izdvojila preko million evra za ovaj projekat.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;