INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd dobija moderni bulevar - počeli radovi u Mije Kovačevića i Ruzveltovoj

22.05.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas (22.05.2017) radove na rekonstrukciji ulica Mije Kovačevića i Ruzveltove, koji su počeli proteklog vikenda.

- Radovi su počeli u subotu i u okviru njih potpuno će biti zamenjena kolovozna konstrukcija, kontaktna mreža, tramvajske šine, sistem za odvođenje voda, vertikalna i horizontalna signalizacija, čime će ovaj pravac dobiti pravi moderni bulevar. Tramvaji će biti brži, prohodnost saobraćaja daleko bolja, postaviće se „pametni” semafori sa zelenim talasom. Rok za završetak radova je 180 dana. Za nekoliko nedelja počeće radovi i na Trgu Slavija i u Bulevaru oslobođenja, koji bi trebalo da budu završeni u isto vreme kad i Ruzveltova ulica - kazao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je podsetio da će radovi na ovom pravcu biti obavljani u četiri faze.

- Prva faza obuhvata radove na potezu od Ulice Mije Kovačevića do Čarlija Čaplina, potom od Čarlija Čaplina do Ulice Sveti Nikola, zatim pravac Kraljice Marije do Bulevara kralja Aleksandra i na kraju od Ulice Svetog Nikole do Kraljice Marije. Radi se u fazama da bi se koliko-toliko olakšao život u ovom delu grada i zato molim sugrađane za malo strpljenja jer ćemo radove obavljati u roku i po unapred definisanoj dinamici. Borimo se za lepši Beograd, a ovi radovi su samo deo uređenja infrastrukture našeg grada – naveo je gradonačelnik.

Mali je najavio i obimne radove koji se planiraju za sledeću godinu, među kojima su i oni na rekonstrukciji Ulice kraljice Marije, 27. marta i Cara Dušana.

Obilasku gradilišta prisustvovali su glavni gradski urbanista Milutin Folić, vršilac dužnosti gradskog sekretara za investicije Luka Petrović i v.d sekretara za saobraćaj Dušan Rafailović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;