INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova Brankovog mosta od 15. juna

11.05.2017. | Tanjug

Obnova biciklističke staze na levoj strani Brankovog mosta počinje 15. juna, u tom periodu počeće i uređivanje Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine, dok će početkom juna biti puštena u rad i fontana na Slaviji, najavio je gradski menadžer Goran Vesić. Vesić je, gostujući na televiziji Studio B, rekao da je posao za obnovu biciklističke staze na Brankovom mostu dobila Mostogradnja, a da je problem u vezi sa rekonstrukcijom nastao jer most decenijama nije održavan.

- Kada je počela izrada projekta, pokazalo se da su oštećenja veća nego što se u prvi mah mislilo. Tako da će rekonstrukcija biti veća, a staza ne sme da se koristi jer to odluka inspekcije. Radovi na ovoj rekonstrukciji bi trebalo da budu završeni do kraja građevinske sezone - rekao je gradski menadžer.

On je naglasio da je u planu izgradnja više od 100 kilometara biciklističkih staza u naredne tri godine, da će se ove godine objaviti tender za javne bicikle, kao i da svaka nova ulica koja se gradi ima biciklističke staze.

- Do kraja juna, najkasnije sredinom jula počećemo i sa uređivanjem Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine. To će biti mesto gde će moći da se održavaju svirke i drugi kulturni događaji za mali broj ljudi i na taj način će oživeti ovaj plato - rekao je Vesić.

On je dodao da je jedan od problema Beograda kojim se intenzivno bavi neodržavanje objekata, a kao primer je naveo i Most na Adi, Brankov most, ali i mnoge druge objekte.

- Zato ćemo mi u novom rebalansu budžeta ostaviti jedan minimum novca u Direkciji za građevinsko zemljište za te namene. Onda nećemo imati situaciju da na Mostu na Adi ima nekoliko liftova koje sada niko ne održava. Sada ćemo održavati infrastrukturne objekte, što znači da ćemo unapred rešavati ovakve probleme i nećemo dozvoliti da se oni uvećavaju - rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;