INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U maju tender za novi simbol glavnog grada – Kulu Beograd

04.05.2017. | RTS

Premijer Aleksandar Vučić najavio je za ovaj mesec tender za novi simbol glavnog grada, Kulu Beograd, dodajući da će njena izgradnja u „Beogradu na vodi" početi već u oktobru.

- U svakom slučaju, neke radove počinjemo, jednu od najzelenijih promenada završavamo za koji dan. Proširićemo je na donji nivo do same reke Save i biće lepša od promenade u Tel Avivu, od one u Oslu i svi ćemo da se ponosimo - rekao je premijer.

Vučić je rekao i da će do aprila sledeće godine ljudi koji su kupili stanove i poslovne prostore biti useljeni u dve kule koje se već grade.

Najavio je da će u narednih nekoliko dana početi da se grade dve nove zgrade, „Park pogled„ i „Lep pogled“ koje će biti bliznakinje.

- Mislimo da u maju ide tenderska procedura za toranj koji treba da bude novi simbol i Beograda i Srbije, po svojoj modernosti, visini, snazi, energiji, dinamizmu koji pruža i verujemo da u oktobru radovi treba da počnu na tornju - naveo je Vučić.

Kako je rekao tu je i najveći šoping mol u jugoistočnoj Evropi, koji samo iznad zemlje treba da ima 145 hiljada kvadrata...

- Pokušaćemo da bude sa onim ispod zemlje veći od Dubaji mola - rekao je Vučić i dodao da će to privlačiti ljude ne samo iz Srbije, već iz celog regiona.

Najavio je i skori početak izgradnje parka i dodao da će Promenada biti završena za koji dan.

- Biće urađeno 3.800 šipova na molu, a 1.616 ste uradili, za toranj je postavljen rekord jer su to najdublji šipovi koji su postavljeni na obali Save. Više od 40 metara duboke šipove su postavljali naši građevinski radnici. Sa izgradnjom ovako visokih zgrada i izgradnjom koju do sada nismo imali prilike da vidimo, pokazuju da mogu da prate svetske i moderne trendove - zaključio je Vučić.

Zgrada „BW Vista" biće visoka 82 metra, imaće 23 sprata i 228 stanova različite strukture, od garsonjera do četvorosobnih i nalaziće se u blizini dve stambene kule kompleksa „BW Residences", čija je izgradnja počela krajem septembra 2015. Očekuje se da dve kule budu završene u martu 2018. godine, a izgradnja „BW Vista" u prvoj polovini 2019.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;