INFONET-468X60-BANNER

Autokomanda pred seobom

06.03.2017. | N.Vukić | Novosti

Znatnom broju stanovnika Autokomande predstoji selidba. U toku je izrada plana detaljne regulacije za deo Unutrašnjeg magistralnog prstena od budućeg izlaska iz Topčiderskog tunela do ulaska u tunel kod Šumica. Predloženo rešenje saobraćajnice iziskuje rušenje čak oko 290 objekata.

Krajem prošle godine predstavljeno je idejno rešenje za treći sektor saobraćajnice UMP. Ova deonica je duga 2,5 kilometara. Prema planu, bila bi od petlje „Hipodrom", gde je predviđena izgradnja tunela ispod Topčiderskog brda, do Partizanovog stadiona, odakle se dalje proteže deonica do „Šumica", za koju postoji i nadzemna i podzemna varijanta. Kako je tada izjavio gradski menadžer Goran Vesić, za ovu saobraćajnicu potrebno je oko 30 miliona evra, i isto toliko za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, dok je za izgradnju tunela ispod Topčiderskog brda potrebno između 50 i 60 miliona evra.

U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište kažu da će u postupku rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, vlasnici čija imovina bude ulazila u sastav građevinskih parcela javne namene moći da sklope sporazum o naknadi, koja će biti isplaćena prema tržišnoj vrednosti njihove nekretnine ili dodelom odgovarajućih kvadrata u istoj vrednosti.

- Rešavanju imovinsko-pravnih odnosa može se pristupiti po deobi katastarskih parcela, koja se sprovodi na osnovu planskog dokumenta - objašnjavaju u Direkciji. - Kako je izrada PDR za saobraćajni potez, od izlaska iz tunela u Ulici dr Milutina Ivkovića do čvora Šumice u toku, rešavanju imovine će se pristupiti po stupanju na snagu plana i po deobi katastarskih parcela.

Tokom postupka eksproprijacije vlasnicima se prvo nudi nekretnina u blizini lokacije sa koje se raseljavaju, a, ako to nije moguće, onda se nudi raspoloživa lokacija.

- Raspolažemo stanovima svih struktura, a najveći broj su jednosobni i dvosobni - dodaju u Direkciji. - Kada se utvrdi tržišna vrednost nekretnine, a ukoliko se naknada ne isplaćuje u novcu, vlasnik dobija odgovarajući broj kvadrata jednak utvrđenoj tržišnoj ceni. Ako je reč o nekretnini sa većim brojem kvadrata, dobija suvlasništvo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;