INFONET-468X60-BANNER

Država pomaže obnovu infrastrukture

31.01.2017. | Lj.Malešević | Dnevnik

Nakon što je Vlada Srbije usvojila Uredbu o postupku po kojem se biraju infrastrukturni projekti i postupku po kojem se sprovodi podrška unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture „Gradimo zajedno”, Ministarstvo privrede pozvalo je lokalne samouprave da prijave projekte koji će biti podržani u naredne dve godine kroz Program podrške unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture. Rok za podnošenje prijava je 17. febauar, a Ministarstvo privrede će sufinansirati izgadnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekata zdravstvene i socijalne zaštite i objekata od kulturno-istorijskog značaja u gradovima i opštinama širom zemlje.

Ove godine Ministarstvo privrede izdvojiće 140 miliona dinara, a gradovi i opštine imaju obavezu da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Po rečima državnog sekretara Ministarstva privrede Dragana Stevanovića, ovaj program postoji od 2009. godine i lokalne samouprave znaju kakav je spektar projekata koji se mogu podržati. Dodaje da tehnički nivo prijave mora da bude visok i da je do sada s tim delom bilo problema.

- Cilj je spremiti lokalne samouprave da budu atraktivnije za investitore –-ocenio je Stevanović. - Vlada Srbije, s jedne strane, pokušava da svaku opštinu učini atraktivnijom, a s druge, da se kanališe trošenje novca u prave svrhe i stvari koje su strateškog karaktera.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;