INFONET-468X60-BANNER

Novi most povezaće tri grada na Velikoj Moravi

09.01.2017. | Tanjug

Gvozdeni most na Velikoj Moravi u Ćupriji, na regionalnom putu Jagodina-Ćuprija-Paraćin, izgrađen pre 86 godina, postao je usko grlo za saobraćaj. Osim toga, prepreka je razvoju Ćuprije i Pomoravlja, zbog čega se planira izgradnja novog mosta.

- Na projektu novog mosta radimo zajedno opština, Vlada i Putevi Srbije i planiramo da bude izgrađen na mestu starog rimskog mosta. Konačnu reč gde će biti izgrađen, gde je najbolje mesto za novi most, daće struka, mostograditelji i saobraćajni inženjeri - rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Ilustracija

Novi most biće veliki projekat za povezivanje gradova Pomoravlja: Jagodine, Ćuprije i Paraćina i očekuje se da će njegova izgradnja početi ove godine, objasnio je Erić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će sadašnji most, na kome se teško mimoilaze kamioni i autobusi, biti zadržan kao pešačka zona i turistička atrakcija.

Erić nije mogao da kaže koliko bi koštala izgradnja novog mosta, „dok se ne urade projekti, izmeni detaljni plan regulacije i drugi poslovi neophodni za početak gradnje".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;