INFONET-468X60-BANNER

Planira se izgradnja garaže i novog parkinga u Nišu

27.12.2016. | V.M. | Južne vesti

Parkiranje u centru Niša moglo bi da bude izvodljivije već naredne 2017. godine, za kada iz Parking servisa najavljuju izgradnju montažne garaže na Sinđelićevom trgu. Planirano je i da bude sagrađen parking za kamione i autobuse na prostoru Kvantaša. Ukoliko bude dobijena građevinska dozvola, već u prvoj polovini 2017. Niš će, navode u ovom preduzeću, dobiti dodatnih 60 do 70 parking mesta iza Narodnog pozorišta. U garaži će se, dodaju, parking mesto naplaćivati kao i do sada, po započetom satu.

- Trenutno je na prostoru iza Narodnog pozorišta dostupno 80 parking mesta, što će izgradnjom montažne garaže iznositi oko 150. Sistem naplate na ovom parkiralištu koje je u crvenoj zoni je 50 dinara po započetom satu, s tim da nije vremenski ograničeno - kažu u Parking servisu.

Izgradnja garaže, kako je rečeno na Gradskom veću, koštala bi 50 miliona dinara.

Ilustracija

Studijom „Istraživanje i izrada tehničke dokumentacije za stacionarni saobraćaj i parking garaže“ koju je, kako kažu, uradio Saobraćajni fakultet u Beogradu, preporučeno je da se na Bulevaru cara Konstantina na prostoru kod Kvantaške pijace urade parking za teretna vozila i peroni za polazak turističkih autobusa.

- Predviđeni su peroni za turističke autobuse i parkiralište za korisnike perona koji predstavljaju jednu celinu, a kapacitet će biti 5 perona za turističke autobuse, dok će sa druge strane biti 44 parking mesta za putničke automobile. U nastavku lokacije, kao posebna celina odvojena rampom, je prostor sa parkiralištem sa 12 parking mesta za teretna vozila i autobuse - dodaju u ovom preduzeću.

Da bi se ovo ostvarilo, dodaju, neophodno je izmeštanje Kvantaške pijace, a izgradnja parkinga koštaće 5 miliona dinara.

Planskom dokumentacijom Grada Niša je i predviđeno izmeštanje u narednom periodu, a nakon toga će biti moguće da se realizuje parking na ovoj lokaciji. Planom za sledeću godinu predviđeno je i 5 miliona za postavljanje semafora koji će pokazivati koliko je slobodnih mesta na parkinzima u prvoj i ekstra zoni.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;