INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Napredovanje zahvaljujući građevinskim dozvolama

26.10.2016. | Tanjug

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je sinoć (25.10.2016) da je to što je Srbija na najnovijoj „Doing business“ listi zauzela 47. mesto među 190 zemalja, još jedna potvrda reformi koje ova država i ova vlada čini.

Prema njenim rečima, Srbija je napredovala na najnovijoj „Doing business“ listi Svetske banke jer je zaživelo elektronsko izdavanje građevinskih dozvola, elektronsko plaćanje poreza, ali da se na tome neće stati, da će se raditi na zaštiti manjinskih akcionara, smanjenju čekanja na priključak za električnu energiju.

- Srbija je mogla da napravi koliko hoće zakona, ali rezultat na „Doing business“ listi jeste mišljenje privrednika i investitora. Ovo nije mišljenje Vlade Srbije, već investitora koji kažu da se u našoj zemlji građevinska dozvola zaista izdaje elektronski - rekla je ministarka.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ona je podsetila da se u Beogradu elektronska građevinska dozvola izdaje za sedam dana, iako je zakonom dozvoljeno da to bude 28 dana, te da je u prethodnom mesecu izdato oko 7.000 građevinskih dozvola.

Kako kaže, od maja do oktobra izdato je više građevinskih dozvola nego što se izdavalo dozvola od trenutka praćenja, a to je 2007. godina.

- Elektronske građevinske dozvole daju rezultat, zatim elektronsko plaćanje poreza. Ono na čemu ćemo da nastavimo da radimo kao Radna grupa vlade to je zaštita manjinskih akcionara, priključak na električnu energiju i sve ono što je potrebno da bi ambijent bio bolji - rekla je Mihajlović.

Podseća da se trenutno na priključak na električnu energiju čeka više od 100 dana, te da to mora da se smanji i da se priključak dobije za kraće vreme.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;