INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U ovom trenutku u Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta

25.10.2016. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je juče (24.10.2016) zgradu bivšeg Saveznog MUP-a, gde je u toku rušenje i pripremanje terena za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Sa njim su bili izraelski investitor Gili Dekel, Adir el Al, direktor Airport City-ja, i glavni gradski urbanista Milutin Folić.

Prema rečima Siniše Malog, ova investicija je simbol jednog novog Beograda koji ova gradska vlast pokušava da stvori u poslednje tri godine.

- Investitor je kupio ovu zgradu pre više od deset godina, a mi smo u poslednje dve godine našli način da se izdaju dozvole i da se cela investicija pokrene. Investicija je vredna više od 200 miliona evra, a radi se o 60 hiljada kvadrata. Ovde će raditi naša građevinska industrija i to je sjajna stvar za Beograd i Srbiju i potpuno se uklapa u našu strategiju i viziju razvoja novog Beograda – naglasio je Mali.

On je dodao da sa ovom investicijom ovaj deo Beograda dobija potpuno drugačiju sliku.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Do kraja sledeće godine završićemo projekat rekonstrukcije Ulice kneza Miloša, gde planiramo da sklonimo automobile sa ulice i da ih stavimo u jedan nivo ispod, podzemnu garažu kako bi ulica bila na raspolaganju prevashodno pešacima. Čekamo odluku i investitora koji su kupili bivšu zgradu američke ambasade i to će biti još jedan veliki kompleks u ovom delu grada. Polako, ali sigurno ovaj deo grada će imati potpuno drugačiji izgled i to je slika i prilika Beograda za koji se borimo – rekao je gradonačelnik, koji je naglasio da u ovom trenutku u Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta.

On je istakao da je ispunjeno obećanje da grad bude veliko gradilište i ovom prilikom zahvalio Giliju Dekelu, koji je već 15 godina u Srbiji. Od Airport City-ja preko Central Garden-a, ovo je još jedna velika investicija njegove kompanije, što pokazuje da veruje da su Srbija i Beograd pravo mesto za investiranje.

Adir El el Al je rekao da je AFI Europe počeo sa rušenjem bivše zgrade Saveznog MUP-a, kao i da je reč o vodećoj kompaniji za investiranje i gradnju nekretnina u centralnoj i istočnoj Evropi.

- Fokusirani smo na izgradnju velikih poslovnih i stambenih objekata. Naši planovi u narednom periodu su između ostalog vezani za zgradu bivšeg MUP-a koja se nalazi u centru Beograda, na glavnoj saobraćnici. Ovde je predviđena izgradnja mešovite namene, uključujući stambene objekte i poslovne prostore. Planirana vrednost investicije je 200 miliona evra. Mi čvrsto verujemo u potencijal srpskog tržišta, kao i u potencijal tržišta za nekretnine. Rušenje bivše zgrade Saveznog MUP-a počelo je u saglasnosti sa zakonima i propisima Republike Srbije i Grada Beograda koje investitor izuzetno poštuje, i koje će ispoštovati u skladu za smernicama za dozvolu za rušenje, koje će trajati do marta sledeće godine. Namera nam je da ovim projektom doprinesemo razvoju Beograda kao svetske metropole – istakao je Adir el Al.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;