INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija i sanacija saobraćajnica u Čačku

07.10.2016. | OzonPress

Grad Čačak dobio je od države još 20 miliona dinara za rekonstrukciju puta na ulazu u Gornju Trepču. Sredstva je odobrilo Ministarstvo telekomunikacija i turizma, koje je finansiralo radove na istom putu u dužini od 1.350 metara, a koji su završeni krajem jula meseca.  

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je rekao da je JP Putevi Srbije dalo nalog preduzeću Strabag iz Čačka da započne radove na sanaciji puteva koji su oštećeni zbog višemesečnog preusmeravanja saobraćaja kroz grad zbog sanacije mosta preko Zapadne Morave na obilaznici.

- Najkasnije sledeće nedelje počeće sanacija saobraćajnica zbog preusmerevanja saobraćaja kroz centar grada. Nalozi za radove su izdati i ta investicija će biti oko 88 miliona dinara. Sredstva je obezbedila Vlada Srbije odnosno Strabag iz Čačka. Nakon toga, krećemo u rekonstrukciju 2.450 m ulice Vidosava Kolakovića, odnosno Pijevorskog puta. Rekonstruisaće se kolovoz, a naše JP Vodovod je uradilo svoj deo posla oko kanalizacije. Ove sedmice treba da se uradi potporni zid kod kružnog toka u Konjevićima gde smo imali usko grlo - najavio je gradonačelnik Todorović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Krajem oktobra očekuje se puštanje u saobraćaj auto-puta Čačak–Ljig, a u toku je izgradnja kružnog toka koji povezuje Ibarsku magistralu i budući auto-put, kao i pasarele koja će obezbediti bezbedan prelazak ulice meštana Preljine. Donator pasarele je preduzeće Azvirt iz Azerbejdžana koje i izvodi radove na ovom delu auto-puta.

- Na sastanku sa Koridorima Srbije i predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture definisali smo brzo postavljanje pasarele na Kružnom toku ka novom auto-putu. Vrednost kružnog toka je oko 40 miliona dinara, a vrednost pasarele je 10 miliona dinara. Ovih dana počeće izgradnja pasarele, biće natkrivena i zahvalio bih kompaniji Azvirt koja je donator pasarele u iznosu od 81.000 evra, dok su Koridori Srbije učestvovali  sa 5.000 evra. Krajem oktobra sve će biti završeno. Radiće se i zvučne ograde u tom delu Preljine i to će uraditi JP Putevi Srbije - najavio je Todorović.

Todorović je rekao da su u toku završni radovi na putu Čačak-Šiljkovica, a vrednost radova je oko 20 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;