INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja obilaznice oko Beograda

22.07.2016. | Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkom mandatu Zorana Mihajlović potpisala je sa predstavnicima kineske i azerbejdžanske kompanije memoradum o obilaznici oko Beograda. Kako je saopšteno iz Ministarstva, memorandum su potpisali zamenik direktora kineske fime Synohydro Corporation Euroasia Department Jang Fan i direktor azerbejdžanske kompanije Azvirt Fikrat Najafov.

- Naš cilj je da što pre završimo obilaznicu oko Beograda i zato sam u ime Vlade Srbije potpisala ovaj dokument sa renomiranim međunarodnim kompanijama koje poseduju veliko iskustvo u oblasti projektovanja, izgradnje, finansiranja i ulaganja u infrastrukturu - izjavila je Mihajlović.

Ona je dodala da će izgradnja obilaznice oko Beograda ne samo povezati Koridor 10 i Koridor 11, već će i dodatno povećati bezbednost na putevima, smanjiti gužve u centru Beograda i emisije štetnih gasova i buke u gradu.

U saopštenju podsećaju da je formirana i posebna Radna grupa za projekat obilaznice oko Beograda, „kako bi taj izuzetno važan infrastrukturni projekat bio što pre i što kvalitetnije završen“.

Navodi se da će memorandum ubrzati realizaciju projekta i otvoriti mogućnosti zajedničke saradnje i na drugim projektima putne infrastrukture u Srbiji.

Izgradnja obilaznice počela je daleke 1999. godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

ATM
ATM
SUBOTICA

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;