INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završena prva faza investicionog ciklusa

23.06.2016. | eKapija

Svečanim otvaranjem modernizovanog pogona u Belorečkom Peščaru, obeležena je petogodišnjica privatizacije ovog pogona, ali i završetak prve faze investicionog ciklusa kompanije Quarzwerke u Jugo-Kaolin.

Od kada je Belorečki Peščar privatizovan, 2011. godine, uloženo je 4 mil EUR u osavremenjivanje, optimizaciju i racionalizaciju tehnološkog procesa. Sve to podrazumeva rad na povećanju procenta iskorišćenja mineralne sirovine, uvođenje evropskih standarda u poslovanje, smanjenje troškova proizvodnje, odnosno povećavanje efektivnosti svih proizvodnih celina. Na ovaj način je Belorečki Peščar  ispunio sve uslove da dostigne nivo kvaliteta i organizovanosti svih ostalih preduzeća u sastavu kompanije Quarzwerke - navedeno je u saopštenju komapnije Jugo-Kaolin.

- Naš cilj je da naši proizvodi budu što konkurentniji na tržištu i da otvorimo nove perspektive u prodaji kvarcnog peska. Upravo zato ovo nije kraj investiranja u Jugo-Kaolin. Želimo da postanemo prepoznatljivi po kvalitetu svojih proizvoda i da otvorimo vrata za dolazak i drugih kompanija u Srbiju koje u svojoj proizvodnji koriste i kvarcni pesak. To su u prvom redu staklare, livnice i fabrike za proizvodnju građevinskih materijala – rekao je Nebojša Ilinčić direktor kompanije Jugo-Kaolin.

- Veličina rudnih rezervi, kontinuitet u kvalitetu za čiju smo održivost sada više nego osposobljeni, su na našoj strani, ali i reputacija i sistem vrednosti koje donosi naša majka firma - nemački Quarzwerke - izjavio je.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;