INFONET-468X60-BANNER

Kaluđerica: Predviđen priključak na auto-put, petlja još daleko

06.04.2016. | N. V. | Novosti

Višedecenijski zahtev žitelja Kaluđerice da im se omogući izlazak na auto-put biće uslišen, ali ne brzinom kojom bi želeli. Izgradnja saobraćajnice, koja bi konačno omogućila stanovnicima ovog naselja da direktno izađu na ovaj važan putni pravac koji im prolazi pored kuća, a ipak im je nedostupan, izvesna je.

Ono što je neizvesno jeste koliko će dugo još morati da čekaju na realizaciju plana. U „Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju“ kažu da je Generalnim urbanističkim planom Beograda i nedavno usvojenim Planom generalne regulacije definisana trasa saobraćajnice Spoljne magistralne tangente (SMT), koja se proteže od budućeg mosta preko Dunava kod Ade Huje do auto-puta E 75.

www.pixabay.com

- Prema ovim planovima, SMT ostvaruje vezu sa auto--putem kružnom denivelisanom raskrsnicom – kažu u „Direkciji za građevinsko zemljište“. - Za tu deonicu u izradi je Plan detaljne regulacije saobraćajnice SMT, od auto-puta do Pančevačkog puta - druga faza, kojim je obuhvaćena i denivelisana raskrsnica.

Po završetku izrade plana stvoriće se osnov za nastavak aktivnosti, kao što je formiranje građevinskih parcela za saobraćajnicu i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa. Denivelisana raskrsnica bi se nalazila pored sadašnjeg nadvožnjaka koji izlazi na Ulicu Nikole Grulovića. Rukovodstvo Opštine Grocka podržava inicijativu građana i kažu da su predlog da se uradi nova saobraćajnica nadležnima uputili još 2012. godine, ali da nisu dobili pozitivan odgovor.

- Naselje je ogromno i izlazak na auto-put je realna potreba stanovnika – dodaju u Opštini. - Međutim, pre četiri godine nadležni su nam odgovorili da za tako nešto "trenutno nema tehničkih mogućnosti", ali da će u budućnosti nastojati da reše ovaj problem.

Četiri godine prioritet

Još 2012. godine u službenom glasniku je objavljeno da je u sklopu „poboljšanja saobraćajne dostupnosti, povećanja kapaciteta i poboljšanja nivoa saobraćajnih usluga na putnoj mreži“ u planu izgradnja petlje Kaluđerica. Čak je „izgradnja priključka – petlje na državnom putu Beograd-Niš (auto-put E 75) kod Kaluđerice“ označena kao prva stavka prioritetnih aktivnosti.

 

 

Komentari: 1

nadica 28.07.2018 18.32.36

Molim vas kao dugogodišnji naselilac pozdravljam davnašnju ideju o izlasku najveć divljeg naselja na Balkanu na izlaz glavne saobraćajnice - ali u isto vreme sve treba da ima doglednost kao prioritet kvalitetu življenja a uz to I rešiti glavni problem ovog naselja koje je davno izašlo iz structure seoskih karakteristika - to je KANALIZACIJA - ogromni Dom zdravlja - lepotica naselja, škole, stambeni kompleksi sa najmodernijim materjalima vinuli se u visine sa panoramskim liftovima - stanovništvo se guši u svojim fekalijama a nedavno je I predsednik Vučić svojim obilaskom uočio pravu sliku I čvrsto dao zadatak administraciji u hitnom rešavanju ovog problema - zaključak - STOJI U FIJOCI - da li treba sada obratiti se Kabinetu ili će opština uraditi sa republikom svoj deo posla I realizovati postavljeni zadatak - tako izlazak na glavnu saobraćajnicu I kanalizaciju ujediniti jer jedno bez drugog je kao telo bez glave. Srdačan pozdrav.

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;