INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Apatinski kanap jedinstven u Srbiji - "K&M" zapošljava novih 180 radnika

19.11.2009. | eKapija

Preduzeće "K&M" ovih dana obeležava 18 godina rada, a kao rođendanski poklon dobilo je obaveštenje da im je odobren bespovratni kredit od Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA.

Ugovor će biti potpisan 20. novembra sa ministrom za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađanom Dinkićem. Ova firma je prva u Srbiji sa isključivo domaćim kapitalom koja je dobila sredstva od Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA. Do sada su ovo dobijale firme sa isključivo stranim ili mešovitim kapitalom.

Dobijenim sredstvima, ova porodična firma će zaposliti 180 radnika u naredne tri godine. Umesto u dve, radiće se u tri smene, a s obzirom na nove mašine i prostor, ukupna proizvodnja, kako po količini tako i po asortimanu biće daleko veća od sadašnje.

Proizvodi ove firme, a reč je o kanapima od prirodnih materijala, za sada su jedini domaći proizvod na tržištu Srbije, ali je istovremeno tražen i na inostranom tržištu. Kanap od prirodnih vlakana kupuje mesna industrija "Carnex", "Matijević", Industrija mesa "Čoka", ali i male klanonice, Duvanska industrija "Japan Tobacco International" i ostale firme, zatim proizvode se i užad za čelične sajle koje koristi Fabrika kablova Jagodina, "Novkabel" Novi Sad, u Zaječaru, a mnoge vrste užadi koriste se i u brodogradnji. Trenutno firma izvozi u Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju i svakim danom je sve više naručilaca iz zemlje i inostranstva.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;