IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Swisslion" punom parom gradi trebinjski "Grad sunca"

23.02.2016. | V. Duka | Nezavisne Novine

Kompanija „Swisslion“ uložiće u ovoj godini preko 20 miliona konvertabilnih maraka (10 miliona evra) u projekat „Grad sunca“ nadomak Trebinja, gde se građevinski radovi odvijaju prema planu, a stigle su i nove mašine za potrebe niskogradnje.

Rodoljub Drašković, vlasnik kompanije „Swisslion“, potvrdio je da će u martu, kada u „Gradu sunca“ kreće puna građevinska sezona, na ovom lokalitetu biti potrebno oko 350 radnika.

- Gradi se sve ono što sam i obećao i što je projektom predviđeno, a u pitanju su akva park, sportski tereni sa zatvorenim olimpijskim bazenom, hoteli i spa centri. Trenutno se najviše radi na sunčanim vrelima, odnosno jezerima koja neće biti klasičan akva park, već nešto potpuno novo, što će biti završeno do početka sezone – pojasnio je Drašković.

Dodaje da će u sklopu toga, „Hidroelektrane na Trebišnjici“ graditi olimpijski bazen, dok će kasnije biti izgrađen i sportski hotel, sportski tereni, kao i varoš čaršija, a potvrdio je da se nije odustalo ni od gradnje aerodroma, ali i kliničkog centra i brojnih hotela.

Mašine u Draženskoj gori, gdje niče „Grad sunca“, rade u tri smene, a sve se finansira isključivo sopstvenim sredstvima „Swisslion“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;