INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Energoprojekt" gradi stanove u Višnjici

11.02.2016. | Beobuild

U prvoj polovini januara odobrena je građevinska dozvola za još jedan stambeni projekat, „Energoprojektov“ Sunnyville - Blok 8 u Višnjici. Lokacija budućeg stambenog bloka nalazi se u okviru planiranog naselja Višnjičko polje, na neizgrađenoj padini prema Dunavu, s desne strane Slanačkog puta. Možda najvažniji adut ovog naselja jeste izuzetna pozicija sa otvorenim vizurama na Dunav. Na parceli od 0,9ha nići će tri objekta sa po dve stambene lamele i 24.601 kvadrata bruto prostora, uključujući 215 stanova, 9 lokala i 233 parking mesta u odvojenim podzemnim garažama. U parteru će biti dodatna parking mesta za goste.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Projekat je zamišljen u blokovskom konceptu, sa komforom niže spratnosti i pratećih sadžaja planiranih u prizemlju objekata. Pristup kompleksu i podzemnim garažama biće obezbeđen sa novoizgrađene saobraćajnice Nova 7, koja predstavlja i vezu sa Slanačkim putem. Objekti su trospratni sa potkrovljem i komercijalnim sadžajem u delu prizemlja; stambene jedinice u prizemlju imaće privatne bašte. Na podzemnim etažama su garaže celom površinom ispod objekata, dok je u delu osnove predviđena druga podzemna etaža u kojoj su smeštene stanarske ostave. Posebna pažnja je data ekskluzivnim jedinicama sa direktnim pogledom na Dunav.

Stanovi su raznovrsne strukture, dominiraju dvosobni od oko 50m², a kao karakteristike objekta se ističu velike prozorske površine, pokrivene terase, visok standard energetske efikasnosti i karakteristika primenjenih materijala (fasadni senvič zidovi); mogućnost zimskog grejanja pešačkih i kolskih pristupa itd.

Investicija se procenjuje na 15 miliona evra, izvođač je „Energoprojekt-Visokogradnja“. Radovi bi trebalo da počnu ovog meseca, a rok za završetak celog kompleksa je 16 meseci.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;