INFONET-468X60-BANNER

Sertić: Tender za "Železaru" u februaru, Kinezi najozbiljniji

07.12.2015. | Politika

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da bi tender za „Železaru Smederevo“ mogao da bude objavljen u februaru 2016. godine, a da je trenutno ponuda kineskog „Hibisa” najozbiljnija.

Ministar je dodao da tokom decembra „ekipe već rade, da treba da stigne kompletan investicioni program i do kraja pripremljen biznis plan“.

U januaru bi, dodao je, trebalo da se završe sve druge pregovaračke stvari, broj zaposlenih, razgovor sa sindikatima i menadžmentom.

- Mislim da negde u februaru možemo da objavimo tender. Tender mora da bude javan, svako može da se javi, ali mi trenutno nemamo ozbiljniju ponudu nego što je kineska kompanija „Hibis“ – rekao je Sertić za TV Pink i podsetio da je prilikom posete delegacije Srbije Kini potpisan memorandum, kojim su predviđeni ti rokovi.

Ministar je rekao da je optimista kada je reč o tom strateškom partnerstvu, objasnvši da je to razlog za optimizam, ako takvu viziju događaja potvrde i kineski predsednik Si Đinping i premijer Li Kećijang.

- Imamo razloga da budemo optimisti s obzirom na pregovore, podatke i sve što smo čuli u Kini. Nemojte zaboraviti da je Kina zemlja pod snažnim političkim vođstvom, pa ako vam takvu viziju događaja potvrde i premijer i predsednik Kine onda možete biti optimisti i verovati na reč tim ljudima – rekao je Sertić.

 

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;