IZOLACIJA-468X60-BANNER

Lončar: Do sredine 2016. obnovićemo sve bolnice

21.10.2015. | Novosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je zacrtan prioritet da se do sredine sledeće godine obnove sve bolnice u zemlji, da budu okrečene, sa popravljenim podovima i sanitarnim čvorovima.

- To je naš priorittet i to smo zacrtali, da do sredine sledeće godine sve bolnice u Srbiji moraju da budu obnovljene, da izgledaju pristojno i da u njima ne postoji opasnost da se pacijentima nešto desi – rekao je Lončar novinarima prilikom obilaska renovirane Klinike za urologiju KCS.

Obnovu bolnica je, kako je rekao, obećao i premijer i dodao da su za to obezbeđena sredstva, te da je potrebno ubrzati procedure kako se ne bi gubilo vreme na birokratiju.

On je, međutim, obraćajući se rukovodiocima zdravstvenih ustanova na Urološkoj klinici, rekao da je nedopustivo da sobe i kupatila u klinikama ne budu sređene, jer je to ono što zavisi od njih.

- Da li bi u svojim kućama dozvolili da bude neokrečeno, da padaju plafoni, da prokišnjava... – upitao je ministar i apelovao na njih da se „prihvate posla kao da je to njihova kuća“. - Država će uvek pomoći, ali najlakše je kukati ministarstvu za novac. Nemojte da se brukamo da ne možemo da sredimo po kupatilo, sobu ili hodnik. Ako postoji želja i volja, taj problem može da se reši i to zavisi od menadžmenta tih ustanova.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;