INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sa Kinezima za HE na Morači i Komarnici

09.10.2015. | Vijesti

Vlada namjerava da zaključi memorandum o saradnji sa kineskom korporacijom „Norinco International“ kojim će se definisati preduslovi za realizaciju projekta izgradnje hidroelektrana na Morači i Komarnici.

Kako piše predviđeno je da taj memorandum bude tajan, a objaviće se samo ukoliko se to zahteva po zakonu ili propisima, u sudskom ili arbitražnom postupku.

- Projekti izgradnje HE na Morači i Komarnici bili bi realizovani u skladu sa postojećim bilateralnim sporazumom o ekonomiji i trgovini koji je zaključen između Crne Gore i Kine i svim amandmanima, uključujući novi bilateralni sporazum koji može biti zaključen između ove dve zemlje u vezi sa Projektom – navedeno je u Informaciji o zaključivanju memoranduma o razumevanju i saradnji između Vlade i kineske kompanije, koju je razmatrala Vlada.

Sporazumom bi bila predviđena izrada projekta ali je ostavljen prostor i za proširenje saradnja i na izgradnju hidroelektrana.

Kineska kompanija bi prema sporazumu preuzela obavezu da pomogne Vladi u obezbeđivanju finansijskih sredstava od kineske Vlade ili kineskih banaka ukoliko bude potrebno. Prema sličnom sporazumu je počela gradnja auto-puta sa kineskim izvođačem uz kredit kineske banke.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;