IZOLACIJA-468X60-BANNER

„Evropska investiciona banka“ zainteresovana za regionalne projekte

06.10.2015. | Tanjug

- „Evropska investiciona banka“ (EIB) zainteresovana je da učestvuje u realizaciji regionalnih projekata koje je Srbija inicirala sa susednim zemljama, a pre svega u izgradnji auto-puta Niš-Priština – saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako je navedeno, to je ocena sa sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa potpredsednikom EIB-a Dariom Skanapjekom, koji su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom.

Skanapjeko je naglasio da bi Studija izvodljivosti za projekat budućeg auto-puta Niš-Priština sa vezom ka obali Jadranskog mora kao i regionalna železnička pruga preko Sarajeva trebalo da pokaže ekonomsku opravdanost na osnovu koje bi se EIB konkretnije izjasnila. Dogovoreno je i da EIB investicioni fondovi postanu aktivniji u Srbiji u iniciranju zajedničkih projekata.

Na sastanku je konstatovano da je eksproprijacija zemljišta duž Koridora 10 završena 95 odsto što je osnovni preduslov da se uspešno realizuju krediti povučeni kod EIB za izgradnju ovog autoputa.

EIB je aktivan kreditor infrastrukturnih projekata u Srbiji. Na Koridoru 10, drumskom i železničkom aktivno je pet kredita ove banke ukupne vrednosti 759 miliona evra i kredit vrednosti 100 miliona evra namenjen rehabilitaciji i bezbednosti puteva u Srbiji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;