INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Sad: Uskoro završetak asfaltiranja mosta na Bulevaru Evrope

17.09.2015. | RTV

Javno preduzeće „Zavod za izgradnju grada“ (ZIG) Novi Sad saopštilo je da će u petak (18. septembar) biti završeno asfaltiranje svih saobraćajnih površina na mostu na Buelavru Evrope (preko Kanala DTD), što je jedna od najznačajnijih investicija iz ovogodišnjeg Programa uređivanja građevinskog zemljišta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U saopštenju se navodi da je završena izgradnja i leve i desne konstrukcije mosta, da je novoizgrađeni most dugačak 176 metara i širok oko 30 metara, te da ima četiri saobraćajne trake, obostrane pešačke staze širine 3 metra i biciklističke staze širine 2 metra.

- U narednom periodu će se pristupiti čišćenju gradilišta i uređenju „obaloutvrda“ kako bi se finalnim intervencijama kompletirali svi predviđeni radovi na realizaciji te investicije – kaže se u saopštenju.

U ZIG-a ističu da most na Bulevaru Evrope predstavlja najzahtevniju celinu na četvrtoj deonici tog strateški važnog saobraćajnog pravca, čijom kompletnom realizacijom Novi Sad dobija još jedan izlaz na auto-put Subotica-Beograd.

Ugovorena vrednost radova je 656.838.785,11 dinara, a izvođači na izgradnji mosta su firme AD „Energoprojekt-Niskogradnja“ iz Beograda i DOO „West-gradnja“ iz Šapca.

Direktor „Zavoda za izgradnju grada“ Goran Višnjić je izjavio da je prilikom izgradnje mosta, zahvaljujući tehničkom rešenju koje je predložio izvođač, ostvarena ušteda od oko 30 miliona dinara, zbog čega je izvođaču na osnovu ugovora isplaćena premija od oko 6 miliona dinara.

- Na taj način, domaćinskim odnosom prema poslu, ostvarili smo značajnu uštedu u budžetu Grada u iznosu od 24 miliona dinara – rekao je direktor ZIG-a Goran Višnjić, dodajući da su navedene uštede ostvarene, zahvaljujući, pre svega, pogodnostima koje pruža Zakon o javnim nabavkama.

Iz „Zavoda za izgradnju grada“ napominju da se intenzivno privode kraju radovi na izgradnji saobraćajnice i na preostale dve deonice četvrte faze Bulevara Evrope, čiji se ukupni završetak planira do polovine oktobra meseca.

- U narednom periodu treba da počne realizacija poslova vezana za izgradnju signalizacije i opreme kako bi do kraja godine Bulevar Evrope bio otvoren za saobraćaj – kaže se na kraju saopštenja.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;