INFONET-468X60-BANNER

Posle sedam godina u Nišu raste broj građevinskih dozvola

02.09.2015. | Jugmedia

Od 1. marta, od kada gradovi i opštine u Srbiji primenjuju objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola, u Nišu je izdato 45 građevinskih dozvola i 46 rešenja za sanaciju.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Pomoćnik načelnika „Uprave za planiranje i izgradnju“ Dragan Milovanović kaže da se broj podnetih zahteva, kao i broj izdatih dozvola i rešenja povećao od kako je uvedena nova procedura izdavanja građevinskih dozvola.

Milovanović dodaje da je u poslednjih šest meseci podneto 89 zahteva za izdavanje građevinske dozvole i 139 zahteva za odobravanje rešenja za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju.

- Broj zahteva, i izdatih dozvola i rešenja, nije drastično povećan, ali je povećanje evidentno i uzrokovano je svakako bržim protokom dokumenata i bržim izdvanjem dozvola – istakao je Milovanović.

Prema njegovim rečima pre stupanja na snagu objedinjene procedure tehničke uslove za projektovanje gradska javna preduzeća izdavala su u relativno kratkom roku, ali se mesecima čekalo na tehničke uslove koje izdaju republička javna preduzeća.

- Javna preduzeća sada imaju zakonsku obavezu da tehničke uslove za projektovanje izdaju u roku od 15 dana i ona se tog roka pridržavaju – rekao je Milovanović.

Niška „Uprave za planiranje i izgradnju“ počev od 2008. godine beležila je drastičan pad broja zahteva za izdavanje građevinskih dozvola i tek ove godine evidentiran je porast.

Pored uvođenja objedinjene procedure za izdvanje građevinskih dozvola, povećanju je, prema rečima zaposlenih u Upravi, doprinelo i to što je grad početkom godine značajno smanjio visinu naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;