INFONET-468X60-BANNER

Most na Adi: U igri 8 firmi iz čak 6 zemalja

31.08.2015. | N. Vukić | Novosti

Sve je manje koraka do nastavka izgradnje pristupnih puteva Mostu na Adi sa novobeogradske strane. U pretkvalifikacionom postupku javilo se osam firmi iz šest zemalja – Italije, Španije, Bosne, Austrije, Kine i Srbije. A pre dva dana, „Direkcija za gradsko građevinsko zemljište“ pozvala je kvalifikovane ponuđače da dostave ponude prema tenderskoj dokumentaciji za izvođenje radova na Tošinom bunaru.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Zainteresovani izvođači imaju 30 dana da daju svoju ponudu, a potom će komisija u roku od 25 dana od otvaranja ponuda da donese odluku. Kriterijum za ocenjivanje je najniža ponuđena cena. Međutim, u slučaju da dve ili više ponuda imaju istu najnižu cenu, kao najpovoljnija će biti izabrana ona koja ima kraći rok završetka radova.

Po svemu sudeći, nema izgleda da će izgradnja saobraćajnice, koja je sastavni deo Unutrašnjeg magistralnog poluprstena, započeti ove godine. To, između ostalog, zavisi i od ponašanja učesnika koji imaju mogućnost da ulože prigovor što bi donekle moglo da produži postupak, ali se izvođenje radova svakako planira za sledeću godinu. Tačan rok biće poznat po zaključenju ugovora sa izabranim ponuđačem.

Inače, Most na Adi i njegovi prilazi su deo prve faze izgradnje Unutrašnjeg magistralnog poluprstena (UMP), koji bi trebalo da se proteže od Kvantaške pijace do Pančevačkog mosta. Da bi ona bila završena, potrebno je još napraviti deonicu puta od Buvljaka do Tošinog bunara, u dužini od dva kilometra.

Tri kilometra

Novobeogradske pristupe mostu čine dve izdignute konstrukcije za drumski saobraćaj, između kojih se nalazi i treća namenjena šinskom prevozu. Sa drugom deonicom do Tošinog bunara, ukupna dužina severnih pristupnih puteva je tri kilometra, sa šest raskrsnica, koje omogućavaju da se vozila sa ove saobraćajnice uliju u okolnu saobraćajnu mrežu.

„Kosa“, Zemun i Vojvođanska

Severni prilaz Mostu na Adi završava se raskrsnicom sa Ulicom Tošin bunar, odakle se vozila mogu kretati dalje prema Bežanijskoj kosi, Zemunu ili Vojvođanskoj ulici.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;