INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Početak gradnje auto-puta Niš-Priština krajem 2016.

27.08.2015. | Politika

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija već krajem 2016. godine može da počne radove na izgradnji deonice od 77 kilometara autoputa Niš-Priština i istakao važnost saradnje evropskih institucija sa vladama regiona u cilju što bržeg početka izvođenja radova.

Ovaj projekat je važan za ceo region, jer će ubrzati protok robe i ljudi, pojačati trgovinsku razmenu i povećati broj turista, rekao je Vučić na sastanku posvećenom projektu autoputa Niš-Priština, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sastanku, koji je organizovalo austrijsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prisustvovali su i premijer Albanije Edi Rama, predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc, Isa Mustafa i drugi predstavnici Prištine.

Premijer Albanije je rekao da je neophodno da Evropa podrži zemlje Zapadnog Balkana konkretnim projektima.

U suprotnom, i legitimitet i optimizam, koji trenutno vladaju u zemljama regiona, vratiće se kao bumerang, ako se predugo bude čekalo na evropsku podršku, rekao je Rama.

Predsednik „Evropske banke za obnovu i razvoj“ (EBRD) je naglasio da je potrebno obezbediti slobodan protok robe na ovom putu kako bi projekat bio isplativ.

Čakrabarti je predložio sastanak predstavnika zemalja uključenih u projekat sa predstavnicima EBRD-a i Evropske unije, na kojem bi bili definisani načini finansiranja koji neće opteretiti javni dug zemalja nosilaca projekta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;