INFONET-468X60-BANNER

Brčko: Temeljac za obilaznicu

27.08.2015. | M. Draganić | Novosti

Predsednik brčanske Skupštine Đorđa Kojić i zamenik gradonačelnika Esed Kadrić sa predstavnikom izvođača radova, španske kompanije “Rubau konstrukcije“ su u brčanskom prigradskom naselju Potočari položili kamen temeljac za izgradnju obilaznice oko Brčkog.

Ilustarcija (www.pixabay.com)

Dragan Marinković, direktor javnog preduzeća „Putevi Brčko“ koje je nosilac ovog projekta rekao je da se na trasi buduće obilaznice nalazi 12 mostova, pet nadvožnjaka i dva podvožnjaka, a biće urađene i četiri raskrsnice kružnog tipa, kao i još dve klasične raskrsnice.

- Osim španskog izvođača i nadzorni organ je takođe iz Evropske unije, francusko-italijanski konzorcijum. U toku su pregovori sa podizvođačima, a to će biti brčanske firme. Očekujem zaista da u zadatom roku završimo ovaj projekat jer imamo sve preduslove za takav ishod – rekao je direktor Marinković.

Radost zbog polaganja kamena temeljca za ovaj važan projekat, nije krio ni predsednik brčanskog parlamenta Đorđa Kojić koji je rekao da je ovo od velikog značaja za celokupnu privredu u Brčkom.

- Mislim da je ovo dobra stvar ne samo za građane Brčko distrikta, već i za BiH u celini – rekao je Kojić.

Zamenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Esed Kadrić rekao je da je polaganjem kamena temeljca ispunjena višedecenijska težnja građana Brčko distrikta da se saobraćaj iz centra grada premesti izvan gradske zone.

- Ovo je svakako najzahtevniji projekat u dosadašnjih 15 godina distrikta. Izgradnjom obilaznice Brčko će biti atraktivnije za ulaganje jer trasa prolazi pored planiranih industrijskih zona – istakao je Kadrić.

Kredit

Izgradnju ovog najvažnijeg infrastrukturnog projekta u poslednjih 40 godina u Brčkom, u dužini od 18,7 kilometara finansiraće „Evropska banka za obnovu i razvoj“ koja je za ovaj projekat odobrila kredit u iznosu od 28,5 miliona evra.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;