INFONET-468X60-BANNER

Vučić: Nema gasa, širimo Banatski Dvor

25.08.2015. | Novosti

„Srbija nema šta da se opredeljuje za ruski ili američki gas, jer još nismo videli nikakav gas, ni iz Azerbejdžana, niti iz Rusije preko ’Turskog toka’, ni sa Krka“, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio proširenje skladišta gasa u Banatskom dvoru na milijardu kubika gasa.

- Nemamo mi taj problem, dajte nam kakav god hoćete gas, ali taj gas još nismo videli, iako smo na 100 načina raspravili odakle i kako da ga dobijamo. Ni taj jadransko-jonski, ni gas sa Krka, ni taj turski, niti znamo da li će da ga bude. Odakle ćemo da ga uzmemo? – upitao je Vučić na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje da li postoji šansa da na Bečkoj konferenciji projekat „Turski tok“ dobije podršku.

Od svih tih fenomenalnih rešenja i svađa u domaćoj i svetskoj javnosti, koji je bolji gas, ruski ili američki, Vučić je ponovo upitao „gde je uopšte taj gas“.

- Još ni metar kubni tog gasa nisam video. Sve što dobijamo je preko Beregova – rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će Srbija, kada Rusima isplatimo dug zaostao iz vremena prethodnih vlada od 298 miliona evra, sledeće godine krenuti u proširenje podzemnog skladišta gasa u Banatskom dvoru.

Planom je predviđeno, kako je rekao Vučić, da to skladište, umesto sadašnjih 400 do 450 miliona metara kubnih uskladištenog gasa godišnje, ubuduće može da uskladišti milijardu kubnih metara gasa.

- To će obezbediti da čitavu zimsku sezonu imamo gas, ako se prekine dotok tog energenta preko Beregova i Ukrajine. To su stvari koje možemo da uradimo – istakao je Vučić.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;