INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Pirotu most, bazen i hotel

19.08.2015. | V. Ćirić | Novosti

Piroćanci u narednom periodu dobijaju nekoliko značajnih kapitalnih objekata koji će promeniti život u gradu. Radovi na novom mostu, na takozvanom „Drugom ringu“, preko reke Nišave su u završnoj fazi, zatvoreni bazen je takođe završen, a u centru grada je, od nekadašnje ruine hotela „Pirot“, nastao prelepi hotel, koji će ubuduće zadovoljiti sve potrebe turista i namernika.

Prva dva objekta su građena u saradnji sa državom, a treći je privatno vlasništvo kompanije „S&V Driling“ vlasništvo Ane Lazarević, koja je u rekonstrukciju hotela uložila, kako se ovde pretpostavlja, pet miliona evra.

Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju grada“, kaže u izjavi za „Novosti“, da je asfaltiranje mosta čija je izgradnja počela proletos završeno, gotove su i pristupne saobraćajnice i sada se radi na ogradama. Most će biti spreman za saobraćaj, koji se izmešta iz centra grada do kraja ovog ili početkom narednog meseca. Vrednost cele investicije iznosi 122 miliona evra. Most je širok 9 metara, dugačak 70 metara i služiće svima koji nemaju posla u centru grada, da brže zaobiđu jezgro, ili žele da odu ka Dimitrovgradu.

- Kada je reč o zatvorenom bazenu, to je jedini zatvoreni bazen od Niša do Sofije. Rađen je prema poslednjim standardima za ovu vrstu objekta, sa najsavremenijoj tehnologijom za zagrevanje i prečišćavanje vode. S obzirom na činjenicu da zagrevanje vode u ovakvim bazenima zaista puno košta, u toku je izgradanja solarnih panela, koji će troškove umnogome pojefitiniti. Završeno je preko 99 odsto poslova, a za sitne zanatske radove koji su u toku je nabavljen materijal i nalazi se na placu isped bazena. Ovih dana se formira komisija za prijem objekta – kaže Kostić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;