INFONET-468X60-BANNER

"Stepa" završen, kasne tramvaji?

31.07.2015. | N. Vukić | Novosti

Vreme za zatvaranje gradilišta u Ulici vojvode Stepe samo što nije iscurelo, a nadležni još ne pominju otvaranje ove saobraćajnice za vozila. Iako se već danima pojedini vozači „na kvarno“ provlače između plastičnih barikada, kako bi skratili put do kružnog toka na Autokomandi, zasad se niko nije oglasio kada će i zvanično, posle godinu dana, automobili i javni gradski prevoz moći da prođu najdužom voždovačkom ulicom.

Mada su u gradu prošlog petka započeli sa glačanjem šina na novopostavljenoj pruzi, njima tramvaji još nisu prošli. I u GSP „Beograd“ kažu da im zasad niko nije ništa najavio.

- Obično nam dva dana pre uspostavljanja saobraćaja najave iz „Direkcije za javni prevoz“, kako bismo organizovali probnu vožnju, koja je obično u jutarnjim časovima. Ipak, zasad, nismo dobili obaveštenje – kažu u GSP. - Ne znamo ni da li će sve tramvajske linije koje su ranije ovde saobraćale da budu vraćene na uobičajenu trasu.

Kroz Vojvode Stepe inače prolaze tri tramvajske linije, 9, 10 i 14. I ukoliko po otvaranju ulice sve budu vraćene, tramvaji će svakodnevno 473 puta proći ovuda.

Spekuliše se da, iako će ulica biti otvorena, njome neće odmah krenuti šinski saobraćaj, već će tramvaji početi da prevoze Voždovčane tek za nekoliko nedelja.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;