INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Smrdljive zgrade" sad ruše

20.07.2015. | M. Lj. P. | Novosti

Samo deset dana nakon objave da „smrdljive zgrade“ u naselju dr Ivan Ribar na Novom Beogradu neće biti srušene, već sanirane a stanovi biti ponuđeni novim kupcima na prodaju, „Građevinska direkcija Srbije“ (GDS) ponovo je promenila odluku! Prema rečima direktora GDS Nebojše Šurlana, sporni objekti će, ipak, biti sravnjeni sa zemljom i na istom mestu sazidani novi.

Kada se pojavio problem sa otrovnim isparenjima u zidovima zgrada na Novom Beogradu, prvi plan rešavanja je bila sanacija po metodi koju je predložio Institut „Vinča“. Posle toga, GDS je odlučila da se zgrade sruše i na istom mestu sazidaju nove. Pretprošle nedelje, investitor je rešio da objekti ostanu gde jesu, a da se za stanare izgrade dva nova solitera u istom bloku.

- Od samog početka problema pokušavamo da izađemo u susret željama stanara – rekao je Šurlan. - Spremni smo da na postojećim lokacijama izgradimo nove, zdrave objekte i nadamo se da ćemo tako ispuniti želje stanara.

Novi stanovi za godinu i po

Prema rečima Nebojše Šurlana, prvog čoveka GDS, očekuje se da će 139 stanara u roku od godinu i po dana imati gotove stanove i moći da se usele u njih.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;