INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počelo uređenje prostora za "Beograd na vodi" (video)

06.07.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na rekonstrukciji Hercegovačke ulice čime je počelo uređenje prostora namenjenog za projekat „Beograd na vodi".

- To su radovi koji se rade u sklopu područja „Beograd na vodi“. Želimo da ovu ulicu od „Beogradske zadruge“ pa do savske obale sredimo. Radovi će trajati oko dva do dva ipo meseca. Do 7. ili 8. septembra je krajnji rok za izvođače radove da završe sređivanje ove ulice – rekao je Mali novinarima prilikom obilaska.

On je naglasio da će se raditi na sređivanju asfalta, ivičnjaka, trotoara u toj ulici koja će povezivati ovaj deo grada sa promenadom.

Paralelno sa tom ulicom počeće i radovi na promenadi najverovatnije do kraja sledeće nedelje, jer se još uvek čekaju dozvole i papiri kako bi sve bilo urađeno onako kako treba, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da se izgradnja objekata na području „Beograda na vodi“ očekuje oko 1. septembra pa je neophodno da se ovaj deo grada polako sređuje.

Mali je podsetio da je do danas srušeno 218 objekata na području Savskog amfiteatra gde će se graditi „Beograd na vodi“, neki objekti su bili privatni neki poslovni, ali većina je bila nelegalno napravljena.

- To su uglavnom nelegalni objekti, koji nisu imali pravo da tu budu. Niko ih nije dirao decenijama unazad i polako  smo krenuli u njihovo rešavanje. Srušili smo objekte. Neki su bili poslovni, neki su bili privatni – rekao je Mali ukazujući da su 94 porodice prihvatile da se presele u nove domove sa ovog područja.

„Takođe, uklonjeni su i skoro svi brodovi“, rekao je Mali dodavši „da su ostala još dva ili tri broda koji će takođe biti uklonjeni u narednih nekoliko dana“. On je naglasio da je to veliki uspeh, imajući u vidu groblje brodova koje se ranije tu nalazilo i 52 broda koja su uklonjena.

Gradonačelnik Beograda je ukazao da će u septembru najpre započeti radovi na dve stambene kule ali se rade i projeti za ostale zgrade, pa će kako projekti za prvu fazu budu završavani i izgradnja kretati.

- Nadam se da ćemo kako završimo 250 ili 300 metara promenade u septembru, nastaviti da radimo celu promenadu odmah nakon toga, kako bi u što kraćem vremenskom periodu završili radove i kako bi Beograđanima i gostima Beograda dali mogućnost da na pravi način prošetaju obalom Save i uživaju u pogledu – reako je Mali.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;