INFONET-468X60-BANNER

Put i parking uz bačku tvrđavu

02.07.2015. | V. H. | Dnevnik

Predstavnike Opštine Bač ovih dana očekuje potpisivanje ugovora o učešću u prekograničnom projektu sa partnerima iz Mađarske, vrednom 330.000 evra. Evropski novac, oko 150.000 evra namenjen je obnovi i oživljavanju simbola Bača, vredne srednjovekovne tvrđave, i obnovi rimokatoličke crkve u Bačkoj Palanci.

Bačka lokalna samouprava namerava da tim novcem napravi put, parking i druge sadržaje potrebne posetiocima ovog atraktivnog objekta. Na tvrđavi već, u okviru drugih projekata, rade stručnjaci za zaštitu kulturnog nasleđa iz Slovenije i Italije. U delovima koji su do sada rekonstruisani nazire se kakva će tvrđava biti atrakcija kada zasija u punom sjaju.

U lokalnoj samoupravi kažu da im stručnjaci za zaštitu „vežu ruke”, nisu dobili čak ni dozvolu da betoniraju klupe u blizini tvrđave, ali traže se modaliteti kako da tvrđava bude uređena, a da ne bude pusta. Bačani žele da oko tvrđave imaju lokale, pijacu, prodavnice i programe koji će biti dostupni svakodnevno onima koji dođu da obiđu tvrđavu. Drugim rečima, cilj lokalne samouprave nije samo da tvrđava bude tehnički doterana, nego da dobije sadržaje zanimljive izletnicima i turistima.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;