INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Gasprom" ispituje skladišta gasa u Evropi za Turski tok

26.06.2015. | Tanjug

„Gasprom“ ispituje infrastrukturu podzemnih skladišta gasa (PSG) u Evropi, među kojima i Banatskog dvora u Srbiji, radi obezbeđenja bududćeg gasovoda „Turski tok“.

Kako je danas rekao načelnik odeljenja za transport, podzemno skladištenje i korišćenje gasa ruskog gasnog giganta Oleg Aksjutin, „Gasprom“ intenzivno analizira moguće projekte PSG kako bi se obezbedila optimalna eksploatacija „Turskog toka“.

- To su objekti koji su već u eksploataciji: Hajdah u Austriji i Banatski dvor u Srbiji. Mogu biti uključena i PSG koja su još u vazi projektovanja: Dambrožice u Češkoj i Tarsus u Turskoj – precizrao je Aksjutin na 12. Ruskom kongresu za naftu i gas.

On je dodao da u jugoistočnoj Evropi za rad „Turskog toka“ mogu da budu od koristi podzemna skladišta u Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj, prenela je agencija „Ria novosti“.

- „Gasprom“ takođe razmatra mogućnost izgradnje nekoliko podzemnih skladišta gasa na teritoriji Kine – kazao je Aksjutin. - Važno nam je da budemo što bliže krajnjem korisniku PSG, to je idealna slika. Već imamo takvu strategiju i realizujemo je na istoku. Razmatramo nekoliko bojekata. Mnogo toga treba uzeti u obzir, mnogo geoloških informacija obraditi.

On je dodao da će izgradnja  PSG zavisiti od dogovora s kineskim partnerima.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;