INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Lome koplja oko Stepe

25.06.2015. | I. P. | Novosti

Nepune tri sedmice ostalo je da se zaokruži godinu dana od početka rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe. Zvanično je stigao i zahtev izvođača radova preduzeća „Ratko Mitrović-Niskogradnja“, koga su se stanari Stepe pribojavali, ali već dugo predosećali – produženje roka za još 49 dana za golu deonicu u dužini skoro kilometar.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Iako stisnuti sa terminima, tokom jučerašnjeg dana, tek nekoliko radnika raspoređenih po grupama, radi uz minimalne pauze od bioskopa „Voždovac“ do kružnog toka Autokomanda. Da li će se „igrati“ produžeci u trajanju 49 dana, presudiće Nadzorni organ i gradska „Agencija za investicije i stanovanje“.

- „Agenciji“ je stiglo više zahteva, vezanih za toplovodnu i vodovodnu mrežu, postavljanje ploča, ali i produženje od 49 dana – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. - „Institut za puteve“ kao jedini ovlašćen nadzorni organ razmatra koliko su opravdani zahtevi, iako Skupština grada smatra da ulica treba da bude završena na vreme.

Ugovor je štit i jednoj i drugoj strani – vlastima, da su ga oni nasledili sa svim lošim uslovima i bez ikakve mogućnosti kažnjavanja zbog kašnjenja u međurokovima, a izvođaču radova „Ratku Mitroviću-Niskogradnja“, da su izvodili radove koji nisu predviđeni aktom.

- Biće asfaltiran ovaj deo od Bože Jovanovića do Borisavljevićeve za nekoliko dana – kaže jedan od radnika.

Uz to, gotovo haotično hita se u susret 11. julu – na uređenom asfaltu iznad bioskopa „Voždovac“ postavljaju ograde za stajališta tramvaja, šine u pravcu ka Autokomandi su još bez svojih baštica, a kraj radova na okretnici na Trošarini nije ni u najavi. Takođe, u donjem delu ulice, samo jedna strana trotoara se popločava, dok u drugoj traci teška mehanizacija tek nabija kamen za asfaltiranje.

Čelnici Grada hvataju se za jedinu slamku – klauzulu kojom se predviđa kazneni poen od 3,7 miliona dinara po danu odlaganja. „Prazna slama“a ili punija gradska kasa, znaće se 1. jula, kada bude donete odluka.

Radnici ne prave pauzu

Problemi sa rekonstrukcijom Vojvode Stepe su počeli izostajanjem zarada radnika podizvođača, jer izvođač nije izmirivao obaveze na vreme, kao što je to radio investitor, odnosno grad.

Sada, kada penali vise iznad glave, radi se punom parom, bilo da je podne sa suncem u zenitu ili rano jutro i predvečerje. Nisu izostali ni problemi oko nabavke materijala, ali i druge „nepredviđene“ okolnosti.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;