INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kineskim privrednicima predstavljen "Beograd na vodi" (video)

12.06.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Siniša Mali predstavio je „Beograd na vodi“ delegaciji kineskih privrednika koji su zainteresovani za ulaganja u Srbiju, a koji su poručili da taj projekat pruža uverenja da se može sigurno investirati i da će to biti isplativo.

Mali je delegaciju kineskih privrednika ugostio u zgradi „Beogradske zadruge“, a tom prilikom im je poručio da su dobrodošli da ulažu u Srbiju i Beograd.

Predstavljajući „Beograd na vodi“, Mali je između ostalog rekao da je reč o projektu vrednom oko 3,5 milijardi evra, da će biti izgrađeno oko dva miliona kvadrata, da će se sa izgradnjom prve dve zgrade početi krajem avgusta ili u septembru, da će u prvoj fazi radova biti izgrađena kula, šoping mol, nekoliko zgrada...

On je rekao i da taj najveći građevinski poduhvat u ovom delu Evrope  spada u prioritete njega kao gradonačelnika, ali i premijera Srbije Aleksandra Vučića.

U izjavi novinarima Mali je rekao da je veoma važno da se iskoristi svaka prilika i da se predstave potencijali Beograda i cele Srbije, jer što veći broj investitora bude privučen, veća je šansa da će biti izgrađene nove fabrike i otvorena nova radna mesta.

- Tome smo se maksimalno posvetili i Grad Beograd i Vlada Srbije, a dolazak kineske delegacije je samo potvrda koraka i reformi koje smo do sada uradili – rekao je Mali.

Mali je ponovio i da će sledeće sedmice početi izgradnja promenade na prostoru "Beograda na vodi", da će uskoro biti rekonstruisana Hercegovačka ulica i parking na njenom kraju, a ti radovi bi trebalo da budu završeni do kraja avgusta.

Predstavnica kineske delegacije Linda Vang i predsednik grupacije koja se pretežno bavi investiranjem u nekretnine, istakla je da je u toku proces istraživanja i traganja za konkretnim projektima.

Kako je navela, u Beogradu boravi u poseti grupacija kineskih biznismena koji posluju u inostranstvu, imaju iskustva sa investiranjem u inostranstvo i zainteresovani su za investiranje u Srbiju.

- Gledajući ove projekte možemo da shvatimo kako će izgledati Beograd u narednim godinama i to nam je signal da treba da investiramo u Srbiju – rekla je Vang i dodala da promene koje će se dešavati u Beogradu, između ostalog u oblasti saobraćaja i uređanja priobalja, daju dodatnu veru da se sigurno može investirati.

Vang je zahvalila gradonačelniku Malom i Vladi Srbije što su pružili priliku kineskoj delegaciji da poseti Srbiju, u kojoj je i sama četvrti put.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;