INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Velika Britanija postavlja prve nove električne stubove u 90 godina

08.06.2015. | Dezeen

Velika Britanija je upravo postavila nove električne stubove prvi put posle 90 godina. Projektovani od strane danskog arhitekte Erika Bistrupa, T-piloni u obliku dijamanta transportuju istu količinu energije kao i prethodni piloni pružajući energetskoj mreži vizuelnu nadogradnju. Šest T-pilona je već postavljeno, a svaki je postavljen za samo dva dana i uz pomoć tima od samo pet ljudi.

Novi piloni su visoki 36 metara - što je znatno kraće u odnosu na prethodne čelične rešetkaste stubove - i sastoje se od stuba u obliku slova T i „minđuša“ u obliku dijamanata sastavljenih od izolatora i žica. Dizajn novih pilona je pobedio šest drugih predloga zahvaljujući svojoj jedinstvenosti i eleganciji.

Prvih šest struktura je postavljeno u Eakringu, Notingamšir, a zvaničnici planiraju da podignu još više njih širom zemlje. Bistrup projektuje infrastrukturne projekte već neko vreme i njegovi projekti su znatno cenjeni i prihvaćeni u Danskoj.

Elektroinženjeri nacionalne elektrodistribucije će uskoro početi sa treninzima na novim stubovima, koji su lakši za održavanje jer inženjeri neće morati da se penju na njih kako bi odrađivali neophodne popravke i inspekcije.

Umesto toga, oni mogu da rade sa povišenih platforma. Sa postavkom novih stubova, stari neće biti uklonjeni, ali elektrodistribucija očekuje da će oni jednostavno postati suvišni nakon određenog vremenskog perioda.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;